Kamere snimile posljednje trenutke manekenke prije nego što je poginula

Radiosarajevo.ba
Kamere snimile posljednje trenutke manekenke prije nego što je poginula

Sigurnosne kamere snimile su posljednje trenutke 18-godišnje holandske manekenke Ivane Smit, prije nego što je pronađena mrtva. Kako je već obljavnoe ona je pala s balkona u Kuala Lumpuru.

Na snimku se vidi kako Ivanu niz hodnik na rukama nosi američki trgovac kriptovalutama Alexander Amad Johnson, dok je pored njega supruga Luana, prenosi Daily Mail.

Špekulira se da je u njihovom stanu održana svingerska zabava čiji su sudionici bili pod utjecajem droga. Ivanino tijelo pronađeno je tačno ispod terase njihovog stana, koji se nalazi na 14. spratu.

Policija je Ivaninu smrt pripisala konzumiranju alkohola i droga, ali britanski privatni detektiv Mark Williams-Thomas vjeruje da je bila mrtva i prije pada s balkona.

Kako kaže, da je poginula na britanskoj teritoriji, policija bi to istraživala kao ubistvo, naročito jer je holandski patolog Frank van de Goot zaključio da na mjestu Ivaninog pada nema tragova krvi, što sugerira da je bila mrtva i prije pada.

"Ne sumnjam, temeljeno na dokazima koje sam skupio te informacijama od forenzičara, da bi cijeli slučaj bio tretiran kao ubistvo da se dogodio u Velikoj Britaniji", rekao je.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije