Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

Radiosarajevo.ba
Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara
EPA / Arhiv
Nekadašnja voditeljica na kanadskoj televiziji "e-Talk" Sophie Grégoire Trudeau danas je poznata kao supruga najseksipilnijeg političara, kanadskog premijera Justina Trudeaua.

Baš poput njenog markantnog supruga, Sophie odiše posebnim šarmom koji osvaja svijet.

Kanadski premijer Justin Trudeau zaradio je globalnu slavu na račun svoje druželjubivosti, šarma, otvorenog i liberalnog stava spram društvenih manjina, izbjeglica te potpore LGTB zajednica i ženskih prava.

Dobrom dojmu svakako pomaže i činjenica da je prozvan najseksi muškarcem u politici, a čak je i ušao i na Vogeuovu listu "Najseksi živućih muškaraca".

Ipak, iako se o njemu mnogo toga zna, malo je toga poznato o njegovoj ženi, Sophie Grégoire Trudeau, sve dok se nije našla pod medijskim povećalom nakon što je objavila fotografiju za Međunarodni dan žena. U svom postu na Instagramu je pozvala sve dame da objave fotografiju svog "muškog saveznika" te proslave ulogu svih muškaraca i dječaka u svojim životima koji ih potiču da budu ono što jesu, koji se s jednakim poštovanjem ophode i prema muškarcima i prema ženama".

trudeau_sophie.jpg - Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

Premijer Trudeau se opetovano sam nazivao feministicom, a sastav njegova kabineta koji jednako čine žene i muškarci to i dokazuje.

Sophie je također sudjelovala u raznim kampanjama koje promiču jednakost spolova te je nacionalni ambasador kanadske inicijative "Because I Am A Girl".

No, što se još zna o ženi koja stoji uz najpopularnijeg svjetskog političara

Arhiv - Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

Od obožavanja ekstremnih sportova do upoznavanja britanske kraljice, ova je nevjerojatna žena zaslužila da se više zna o njenom životu.
Ta je 41-godišnja bivša televizijska voditeljica velik faktor u uspjehu svoga muža - s njom se redovito konsultira te je naziva svojim najboljim savjetnikom.

Ona je rođena u Sainte-Adeele, u pokrajini Quebec, a odrasla je u Montrealu. Njena majka Estelle Blais bila je medicinska sestra, a otac Jean Grégoire brokeri.

"Moj otac i ujak utjecali su na mene da u ranoj dobi spoznam značenje riječi i djelovanja feminista, a oni su mu dali samopouzdanje te vjeru u vlastito tijelo, duh i izdržljivost", rekla je Fashion magazinu.

Utjecaj tate

Dodala je kako su ti odnosi pozitivno utjecali na njene odnose s muškarcima. Diplomirala je komunikacije na prestižnom Sveučilištu McGill u Montrealu. Nakon završetka fakulteta pronašla je posao na lokalnoj TV stanici, a uskoro je postala novinarka najpopularnijeg zabavnog programa u Kanadi, eTalka.

Otvoreno je govorila o tome kako se u mladoj dobi borila s bulimijom, kao i kako su joj roditelji pomogli da se izvuče iz toga.

Trudeau je upoznala u junu 2003., kad je vodila Mercedes-Benz humanitarni bal, iako je otprije poznavala njegovu porodicu te je čak bila prijateljica s njegovim najmlađim bratom Michelom, koji je u dobi od 23 godine, 1998., poginuo u snježnoj lavini.

trudeau_sophie1.jpg - Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

Čim je upoznala Justina, rekla je kako je odmah osjetila snažnu hemiju.

Privlačnost je bila očita

trudeau_sophie3.jpg - Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

"Šalili smo se, smijali, privlačnost je definitivno postojala. Sama sam sebi rekla kako je to neko koga trebam ozbiljno doživjeti", komentirala je.

Dva dana nakon njihova susreta poslala mu je mail, no on je bio u fazi kad ga "ozbiljna veza nije zanimala" te joj nije odgovorio.

Na sreću za njega, par se ponovno susreo tog ljeta, a Justin ju je pozvao na izlazak. Otišli su u afganistanski restoran gdje su na karaoke večeri pjevali Eltona Johna i Beatlese, ludo se zabavljajući.

Trudeau je kasnije rekao kako je već tu večer bio posve siguran da je Sophie "ona prava".

trudeau_sophie2.jpg - Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

"Prvo i prvenstveno, vidjeli ste slike. Ona je apsolutno prekrasna. No, ona je nevjerovatan spoj dragosti, realnosti i inteligencije koji ju drži strogo prizemljenu, s istaknutim vrijednostima koje su vrijedne divljenja", rekao je.

Na kraju prvog izlaska navodno joj je rekao "I bilo je vrijeme da se pojaviš. Prošle su 32 godine i mislio sam da se nikad nećeš pojaviti. Čekao sam te cijeli život, i znam da si ti ta!".

Ljubavna bajka

Par se vjenčao u maju 2005, na ceremoniji koju su svi kasnije opisali kao slatko i pristojno vjenčanje iz bajke. Ona je tada imala 30 godina, i iste godine kad su se vjenčali i bila je spremna pratiti ga na njegovom političkom putu, prenosi Express.hr priču Business Insidera. 

Arhiv - Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

"Nisam znala kako će to završiti, no imala sam vjeru u sebe da ću se moći snaći i prilagoditi te mu biti podrška. On ima integritet, poštenje i nevjerojatnu osjećaj za prosuđivanje, no ponekad mislim da je pretjerano osjetljiv, zbog čega me njegovo bavljenje politikom dijelom plašilo."

Kad je 2015. izabran za premijera, rekla je kako je najponosnija žena na svijetu. Od tada je uvijek kraj njega - od susreta s Obamama, do upoznavanja britanske kraljevske porodice. Par ima troje djece čijem se odgoju posvetila, a to su Ella-Grace, Hadrien i Xavier.

Sophie je uključena u rad brojnih dobrotvornih organizacija, osobito onih koje promiču prava žena.

Osim toga, ona je certificirana instruktorica joge, kao i slikarica.

Zajedno, par često uživa u raznim sportovima, od bicikliranja i skijanja do vožnje kanuom po brzacima.

Čini se da je Sophie, baš poput svog supruga, tek počela utjecati na svijet te ima mnogo toga za reći...

trudeau_sophie4.jpg - Kakvim životom živi supruga najseksipilnijeg političara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije