Kakva ekipa: U novom Tarantinovom filmu glume Pacino, DiCaprio, Brad Pitt...

Radiosarajevo.ba
Kakva ekipa: U novom Tarantinovom filmu glume Pacino, DiCaprio, Brad Pitt...
Rotten Tomatoes / Pacino, DiCaprio, Pitt, Tarantino
Quentin Tarantino okuplja zvjezdanu elitu za svoj novi film "Once Upon a Time in Hollywood", a novo ime koje se pridružilo ekipi jeste legendarni Al Pacino.

Pacino će glumiti Marvina Shwarza - agenta lika koji glumi Leonardo DiCaprio - i bit će ovo njegova prva saradnja s genijalnim redateljem.

Slavni redatelj je još od svog prvog igranog filma, Reservoir Dogs iz 1992, birao glumce koje je volio gledati u djetinjstvu, a to se nastavilo i sa filmom Jackie Brown (Robert Forster), Kill Bill (David Carradine), pa se Pacino savršeno uklapa u Tarantinov izbor glumaca koji su slavu stekli 70-ih godina, piše Variety.

Ekipi se pridružio i Damian Lewis, koji će glumiti ikonu Stevea McQueena, Luke Perry će biti Scotty Lancer, Emile Hirsch je Jay Sebring, Dakota Fanning je Lynette “Squeaky” Fromme — članica obitelji Manson - a tu su i Keith Jefferson kao Land Pirate Keith i Nicholas Hammond kao redatelj Sam Wanamaker.

U filmu, koji Tarantino režira, piše i producira, još su i DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Burt Reynolds i Timothy Olyphant.

Radnja filma je smještena u Los Angelesu 1969, na vrhuncu hipi-pokreta u Hollywoodu. Glavni likovi su Rick Dalton (DiCaprio), bivša zvijezda western TV serija i njegov dugogodišnji dubler Cliff Booth (Brad Pitt).

Obojica se bore da opstanu u Hollywoodu kojeg više ne prepoznaju, ali Dalton ima vrlo slavnu susjedu...Sharon Tate. Za one koji ne znaju, Sharon Tate je bila glumica i žena Romana Polanskog. Kada je bila trudna, nju i još četvoro ljudi ubili su članovi obitelji Manson.

"TV glumac i njegov dubler upuštaju se u odiseju da ponovo postanu slavni u filmskoj industriji za vrijeme ubistava Charlesa Mansona", navodi se u opisu novog Tarantinovog filma.

Charles Manson je jedan od najzloglasnijih ubica 20. stoljeća, bio je vođa kvazi-hipijevske komune pod imenom "Porodica" čiji su pripadnici, po njegovom naređenju, u ljeto 1969. počinili seriju višestrukih ubistava u Los Angelesu, čija je najpoznatija žrtva upravo Sharon Tate. 

Film izlazi 9. avgusta 2019, a premijera će se održati na 50. godišnjicu tzv. LaBianca ubistava koje su počinili Mansonovi sljedbenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije