Kako danas izgleda slavni MC Hammer

Radiosarajevo.ba
Kako danas izgleda slavni MC Hammer
MC Hammer bio je jedan od onih muzičara koji su gotovo preko noći osvojili svijet, ali i jednako tako brzo nestali sa scene. Njegovo je pravo ime Stanley Kirk Burrell, no kada je započeo karijeru radije se odlučio za zvučnije umjetničko ime.

MC Hammer svjetsku slavu stekao je hitom Can't Touch This, bio je poznat po svom plesačkom umjeću, ali i po Hammer hlačama. Mnogi ga smatraju jednom od ikona pop-kulture.

Ovaj muzičar danas ima 56 godina. Tokom devedesetih bio je toliko popularan da su se počele čak proizvoditi figurice s njegovim likom te je po njemu napravljen animirani film Hammerman.

Godine 1994. zbog neuspjeha albuma, raskošnog života te zajmova koje je dao prijateljima našao se u dugu od 13 miliona dolara te proglasio bankrot u aprilu 1996. Krajem devedesetih postao je propovjednik te se još nekoliko puta pokušao ozbiljnije vratiti muzici, ali bez uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije