Kakav fail voditelja: Okrunili pogrešnu misicu pa joj uplakanoj oduzeli titulu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kakav fail voditelja: Okrunili pogrešnu misicu pa joj uplakanoj oduzeli titulu (VIDEO)

Miss Filipina ponijela je sinoć titulu Miss Universe, ali tek nakon što je domaćin pogrešno "okrunio" misicu Kolumbije kao pobjednicu, kojoj su potom oduzeli krunu i titulu i dali ih "pravoj pobjednici".

Naime, Kolumbijka Ariadna Gutiérrez Arevalo, Miss Kolumbije, već je preuzela svoje nagrade, a onda su organizatori objavili kako je došlo do – greške.

Potom je 21-godišnjakinja ostala bez krune, u suzama, dok je Filipinka Pia Alonzo Wurtzbach stajala potpuno zbunjena i u nevjerici dok su je proglašavali pobjednicom.

Čak je i publika potpuno zanijemjela dok je prošlogodišnja misica, također Kolumbijka, skidala Arevalo krunu s glave, lentu i uzela joj cvijeće i dala ih Filipinki. Arevalo je potom briznula u plač, a druge takmičarke su je tješile.

Filipinka je rekla kako je njena titula "netradicionalna, prilično".

Steve Harvey, domaćin, koji je načinio pogrešku kazao je kako mnogo žali i izvinio se djevojkama i publici. 

"Niko se ne osjeća gore od mene", kazao je Harvey, a na socijalnim mrežama kruži papirić kojeg je Harvey pogrešno pročitao:

Inače, cijelo takmičenje bilo je okruženo nijansom kontroverze, zbog izjava suvlasnika ove licence – Donalda Trumpa, vodećeg republikanskog kandidata za američkog predsjednika, koji je izbjeglice nazvao kriminalcima i silovateljima, te predložio da se svim muslimanima, pa čak i američkim državljanima – vojnicima i diplomatama, zabrani ulazak u SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije