Josipa Lisac: Nisam ja ispred svog vremena... Samo puno njih jako kasni

Radiosarajevo.ba
Josipa Lisac: Nisam ja ispred svog vremena... Samo puno njih jako kasni
/ Josipa Lisac

"Što sam starija, moja konkurencija je sve mlađa", nasmijala je svojom izjavom Josipa Lisac okupljene na nedavno održanoj dodjeli Porina u splitskoj Spaladium Areni, gdje je još jednom dobila potvrdu svoje jedinstvene muzičke osobnosti u vidu priznanja za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme Tebi putujem, u saradnji s grupom Chui, piše Slobodna Dalmacija.

"Znam kad mi se nešto sviđa, sretna sam što imam tu osviještenost da mi se nešto sviđa. I da to radim s ljubavlju. Nema tu kalkulacija u stilu: Joj, sad je ovo super, to će biti hit. To se možemo šaliti, važno je napraviti dobro. Često mi ljudi kažu da sam prije vremena, ali to nije istina. Ja sam u vremenu, samo puno njih jako kasni. Oni su zakasnili, a ja sam otišla. I onda jednoga dana zazvoni telefon od nekih koji se nisu ni rodili kad sam počela nastupati i koji me razumiju.", dodala je Josipa Lisac.

"Ako stvarno želiš napraviti nešto dobro, uvijek je teško. I prije je bilo i sada. Danas imate jako puno informacija, ali u tome leži i zamka. Kad sam imala 17 ili 18 godina, morala sam teško dolaziti do snimaka, a kad sam poželjela svoj album i da to napravi Karlo Metikoš, bilo je to jezivo teško. Danas ti se čini da nešto tamo pritisneš i dobiješ informaciju, ali u tome je i zamka. Nije to sve baš tako... Ipak morate raditi na sebi, zaintrigirati, zavesti ljude i uvijek ih iznova osvajati kad god se popnete na scenu. Svaki uspjeh, svaki aplauz mora biti zaslužen. Neko će reći da je uspjeti lako, ali to nije istina, užasno je teško uspjeti. Što si stariji, što idu godine i vrijeme, sve je teže i teže.", kazala je hrvatska pjevačica prenosi Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije