Johnny Štulić nakon otvaranja Muzeja Novog vala: 'Nemam ništa s vama, ovo je zloupotreba mog lika'

5
Radiosarajevo.ba
Johnny Štulić nakon otvaranja Muzeja Novog vala: 'Nemam ništa s vama, ovo je zloupotreba mog lika'

Azra je bio bend novog talasa koji je bio vrlo popularan za vrijeme 80-ih godina na području bivše Jugoslavije.

Frontmen Azre bio je Branimir Johnny Štulić, basist je bio Mišo Hrnjak, a bubnjar Boris Leiner.

Štulić posljednjih 30 godina živi u Holandiji, a poznat je po tome da i dalje ima mnogobrojnu publiku koja ga voli i sluša, unatoč činjenici da grupa zvanično ne postoji više od 3 decenije.

Iz OHR-a poručuju: Preimenovanje ulica u Srebrenici ne gradi povjerenje u društvu

Iz OHR-a poručuju: Preimenovanje ulica u Srebrenici ne gradi povjerenje u društvu

Preminula majka frontmena Azre Johnnya Štulića

Preminula majka frontmena Azre Johnnya Štulića

U Zagrebu je za vikend otvoren Muzej Novog vala, u kojem su izložene i neke Štulićeve stvari. Tim povodom, muzičar je imao poruku za Turističku zajednicu grada Zagreba, a na meti se našao i jedan Štulićev kolega.

"Povodom otvaranja 'Muzeja Novog vala' primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje već Pađenove pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na Zadovoljštini.

Moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale i za koje nije imao odobrenje da ih daje kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže.

A što se bunta tiče, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je zadnja osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je uostalom nakaradna i sama pomisao da Muzej (po sebi smetlište povijesti i odlagalište otpada) otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva.

A za moj dijelak u tome, izjavljujem da je to zloćudna zloupotreba moga lika i stiha iz najnižih pobuda, i da mi se kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s nježnika", poručio je Štulić.

Podsjećamo, u djelu YU 100: najbolji albumi jugoslavenske rock i pop glazbe uvršteno je čak pet Azrinih albuma, od kojih su tri među prvih deset.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije