Jennifer Lopez bi zbog jedne fotografije mogla ostati bez 150.000 dolara

Radiosarajevo.ba
Jennifer Lopez bi zbog jedne fotografije mogla ostati bez 150.000 dolara
Foto: Instagram / Jennifer Lopez

Fotoagencija Splash News and Picture Agency odlučila je tužiti Jennifer Lopez zbog kršenja autorskih prava. Naime, latino diva je prije dvije godine objavila jednu od agencijinih fotografija na svom Instagram Storyju bez njihove dozvole, prenosi The Independent

E!Online javlja da je riječ o fotografiji na kojoj Lopez i njen zaručnik Alex Rodriguez šeću ulicama New Yorka. Prema tužbi podnesenoj na američkom saveznom sudu u Kaliforniji, Lopez nikad nije dobila dozvolu agencije da fotografiju objavi.

"Tužitelj nikad nije dao fotografiju tuženiku na korištenje. Unatoč tome, Lopez je bez dozvole tužitelja fotografiju objavila. Lopez ili neko ko objavljuje na njenom profilu kopirao je fotografiju i objavio je na profilu @jlo, na Instagram Storyju, 7. novembra 2017. godine", piše u tužbi.

S obzirom na to da su od tada prošle gotovo dvije godine, agencija je u tužbi navela da je upozorila Lopez i njene menadžere na kršenje autorskih prava još u decembru 2017., no njeni predstavnici nisu upozorenje shvatili ozbiljno, jer je Story nestao nakon 24 sata.

"U vrijeme kad je Lopez kopirala i distribuirala fotografiju, znala je ili je trebala znati da nema autorizaciju ni dopuštenje da to napravi. Kako na svom profilu ima 100 miliona pratitelja, njeno neovlašteno korištenje fotografije naštetilo je postojećoj i budućoj trgovini originalnom fotografijom", tvrde.

Splash traži 150.000 dolara odštete i zabranu da Lopez i njen tim ponovno objave tu fotografiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije