Jennifer Lawrence i ove godine najisplativija za Hollywood

Radiosarajevo.ba
Jennifer Lawrence i ove godine najisplativija za Hollywood

Drugu godinu za redom, američka glumica Jennifer Lawrence dominira listom glumaca čiji su filmovi najbolje prošli na kino blagajnama u 2015. godini.

Kako prenosi agencija Reuters, najveći uspon na listi, koja je objavljena danas, napravio je mladi glumac Chris Pratt zahvaljujući filmu "Svijet iz doba Jure", dok je slavni holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt poslije dužeg vremena nestao iz prvih 10. mjesta. 

Lorens (25), koja je 2014. osvojila Oskara za ulogu u komediji "U dobru i u zlu", a slavu stekla serijalom "Igre gladi", proglašena je "vodećom filmskog zvijezdom svoje generacije", a titulu joj je dodijelio urednik sajta kulture i zabave Vulture.com koji je sastavio listu. 

Mlada glumica se prethodno našla na vrhu liste magazina Forbs po zaradi sa inkasirana 52 miliona dolara u protekloj godini. Prilikom sastavljanja popisa, sajt Vulture.com vodio je računa i o trenutnoj popularnosti glumaca, komentarima na Twiteru, ocenama kritičara i nominacijama za Oskara.

Zvijezda "Iron Man" Robert Dauni junior i Leonardo Di Caprio zadržali su svoje prošlogodišnje pozicije na listi - drugo, odnosno treće mjesto.

Angelina Jolie je sa šestog pala na 17. mjesto, ali je izbila na prvo mjesto liste "glumaca o kojima se najviše raspravlja na društevnim mrežama".

Brad Pitt je, pak, pao s devetog na 16. mjesto.

Chris Pratt (36) ostvario je munjeviti skok s 57. na 11. mjesto, zahvaljujući prije svega ulogama u "Svijetu iz doba jure" i "Čuvarima galaksije". Također se popeo i na sam vrh liste zvujezda s "najviše lajkova". 

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije