Jelena Đoković: 'Nisam imala novca da jedem po restoranima pa sam iz muke postala veganka'

1
Radiosarajevo.ba
Jelena Đoković: 'Nisam imala novca da jedem po restoranima pa sam iz muke postala veganka'
Foto: EPA-EFE / Jelena Đoković

Supruga srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, otkrila je zašto je postala veganka, a njezin razlog rastužio je neke obožavatelje.

Jelena se, naime, već godinama deklariše kao veganka te ne konzumira meso, mlijeko i šećer. Međutim, otkrila je da je na taj tip prehrane prešla zato jer je morala, a ne toliko jer je to željela... Otkrila je da je sve počelo tokom njezinih studentskih dana.

"Počela sam razmišljati kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke", otkrila je supruga srbijanskog tenisera.

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Nije sigurna hoće li do kraja života ostati veganka, ali najvažnije joj je da se dobro osjeća.

"Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvijek, ali ga ne jedem. Dobro se osjećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako živjeti ovaj život budna, s energijom, zdrava", objasnila je i dodala da se njezina prehrana sastoji 70 posto od sirove hrane, a 30 posto od kuhane.

"Najčešće jedem supu, bezglutensku tjesteninu, quinoju, rižu... Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organiziram oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi prehrane se tek malo razlikuju", otkrila je Jelena, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije