Javnost oduševljena pjevačkim umijećem Breninog brata Faruka

Radiosarajevo.ba
Javnost oduševljena pjevačkim umijećem Breninog brata Faruka
PrtScr / Brena i Faruk
Članovi porodice Lepe Brene postali su zanimljivi nakon što se u jednoj emisji u Srbiji pojavio njen brat.

Brčanka Fahreta Jahić, cijeloj regiji je poznata kao Lepa Brena, još od prije rata živi u Beogradu. Najmlađa je od troje djece, a nedavno je javnost upoznala njenog brata Faruka.

U jednoj emisiji pokazao je kako pjeva i svi su bili oduševljeni. Faruk je priznao da su ga zbog Fahrete zvali Lepi Brenko, a profesija mu je - harmonikaš.

Brena ima sestru Faketu koja godinama živi u Kanadi. Talentirana je za muziku, kao brat i sestra, ali se nikada nije bavila ovom profesijom.

"Otkako znam za sebe, naša majka je lepo pevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da peva pre mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović. Bila sam hiperaktivno dete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proleća", izjavila je Brena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije