Jane Fonda boluje od raka: "Shvatam, i to je bolno, da sam privilegirana"

0
Radiosarajevo.ba
Jane Fonda boluje od raka: "Shvatam, i to je bolno, da sam privilegirana"
Foto: EPA-EFA / Jane Fonda

Holivudska glumica Jane Fonda otkrila je da joj je dijagnosticiran rak i da ide na kemoterapiju.

U objavi koju je podijelila sa svojih 1,9 miliona pratitelja na Instagramu, 84-godišnjakinja je rekla da boluje od ne-Hodgkinovog limfoma. Fonda ga je opisala kao "vrlo izlječiv rak... pa se osjećam vrlo sretnom."

Ikona Hollywooda iskoristila je svoju objavu kako bi istaknula stanje zdravstvene zaštite u SAD-u i rekla da će nastaviti sa svojim klimatskim aktivizmom.

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

Napisala je da se osjeća "sretnom jer ima zdravstveno osiguranje i pristup najboljim liječnicima i tretmanima."

Shvatam, i to je bolno, da sam privilegirana kada je ovo u pitanju. Gotovo svaka porodica u Americi u nekom trenutku morala se suočiti s rakom i previše ih nema pristup kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi koju ja primam, a to nije uredu", poručila je Fonda.

Non-Hodgkinov limfom je rjeđi rak koji se razvija u limfnom sistemu. Fonda je napisala da će proći šest mjeseci kemoterapije, ali "neće dopustiti da išta od ovoga ometa njen klimatski aktivizam", piše Jutarnji list.

Oscarom nagrađena glumica debitirala je 1960. godine, proslavivši se glumeći u filmovima kao što su ‘Barbarella‘, ‘Nine to Five‘ i ‘On Golden Pond‘. Njezina posljednja uloga bila je u Netflixovoj humorističnoj seriji ‘Grace and Frankie‘.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije