Izraelska manekenka Bar Refaeli osumnjičena za utaju poreza

Radiosarajevo.ba
Izraelska manekenka Bar Refaeli osumnjičena za utaju poreza

Izraelska poreska služba saopćila je danas da su svjetski poznata manekenka Bar Rafaeli i njena majka osumnjičene za milionsku utaju poreza.

Kako prenosi AP, vjeruje se da Rafaeli nije prijavila svu zaradu ostvarenu u inostranstvu ni luksuznu robu koju je dobila na poklon.

Popularna manekenka i bivša vjerenica Leonarda DiCaprija "zaboravila" je da prijavi rangerover i leksus koje je dobila od automobilskih kompanija u zamjenu za reklamne fotografije na kojima pozira s tim vozilima. Također se navodi da Rafaeli nije platila porez ni na luksuzni stan u Tel Avivu u kom trenutno živi.

Manekenki i njenoj majci je zabranjeno da napuštaju zemlju narednih šest mjesecu bez zvanične dozvole.

Agencija Ansa navodi da je Rafaeli bila saslušavana nekoliko sati od strane finansijske policije koja je sumnjiči za utaju poreza u visini od milion šekela (oko 240.000 eura).

Ranije ove nedjelje, zbog sličnog krivičnog dela, španski sud je osudio opersku divu Montserrat Caballe na dvije godine zatvora uslovno i novčanu kaznu od 326.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije