Ivona krenula autobusom iz Splita za Beč na izbor za Miss - odustala 'na pola puta'

3
Radiosarajevo.ba
Ivona krenula autobusom iz Splita za Beč na izbor za Miss - odustala 'na pola puta'
Foto: Instagram / Ivona Vuković

Iako je atraktivna Sinjanka, devetnaestogodišnja Ivona Vuković, krenula autobusom iz Splita za Beč na izbor za Miss Europe, morala je odustati "na pola puta".

"Polazak za Beč je trebao biti u četvrtak ujutro, međutim to jutro sam dobila poruku da je izbor otkazan i da se vratimo kući zbog tehničkih problema", kazala je za Slobodnu Dalmaciju Ivona Vuković, koja je s pratnjom autoputem već krenula put Zagreba.

Izbor je trebao biti 19. juna, ali je otkazan jer kompanija koja je bila zadužena za opremu, rasvjetu i razglas nije dobila radnu dozvolu, a bilo je nemoguće u kratkom roku naći kvalitetnu zamjenu i u jednom danu dobiti radnu dozvolu, pa je organizator morao otkazati izbor.

"Firma koja radi rasvjetu i ostale tehničke stvari je iz Srbije i bilo je dogovoreno da oprema može proći. Austrija je, naime, dozvolila event i kao organizatoru koji nije iz Austrije", rekao je Damir Puhalović, vlasnik agencije Royal models, čiji je fotomodel trebao otputovati u Beč na izbor za Miss Europe.

"Baš zato što je organizator htio da izbor bude na nivou htio je dovesti kamione opreme, ali na austrijskoj granici se pojavio nekakav problem i nisu mogli ući u Austriju", kazao je Puhalović za Jutarnji.hr.

"Direkcija je rekla da će podmiriti sve troškove puta i ukoliko su neke osobe ostale negdje u putu. Sve će biti odgođeno za mjesec, dva, dok se situacija ne sredi i posloži", rekla je na kraju Vuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije