! / Ivona krenula autobusom iz Splita za Beč na izbor za Miss - odustala 'na pola puta'

21. 06. 2021. u 13:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iako je atraktivna Sinjanka, devetnaestogodišnja Ivona Vuković, krenula autobusom iz Splita za Beč na izbor za Miss Europe, morala je odustati "na pola puta".

"Polazak za Beč je trebao biti u četvrtak ujutro, međutim to jutro sam dobila poruku da je izbor otkazan i da se vratimo kući zbog tehničkih problema", kazala je za Slobodnu Dalmaciju Ivona Vuković, koja je s pratnjom autoputem već krenula put Zagreba.

Izbor je trebao biti 19. juna, ali je otkazan jer kompanija koja je bila zadužena za opremu, rasvjetu i razglas nije dobila radnu dozvolu, a bilo je nemoguće u kratkom roku naći kvalitetnu zamjenu i u jednom danu dobiti radnu dozvolu, pa je organizator morao otkazati izbor.

"Firma koja radi rasvjetu i ostale tehničke stvari je iz Srbije i bilo je dogovoreno da oprema može proći. Austrija je, naime, dozvolila event i kao organizatoru koji nije iz Austrije", rekao je Damir Puhalović, vlasnik agencije Royal models, čiji je fotomodel trebao otputovati u Beč na izbor za Miss Europe.

"Baš zato što je organizator htio da izbor bude na nivou htio je dovesti kamione opreme, ali na austrijskoj granici se pojavio nekakav problem i nisu mogli ući u Austriju", kazao je Puhalović za Jutarnji.hr.

"Direkcija je rekla da će podmiriti sve troškove puta i ukoliko su neke osobe ostale negdje u putu. Sve će biti odgođeno za mjesec, dva, dok se situacija ne sredi i posloži", rekla je na kraju Vuković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)