Istraga: Policija sumnja da je Prince ubijen?

Radiosarajevo.ba
Istraga: Policija sumnja da je Prince ubijen?
Arhiv / Prince
Pročitajte šta istražitelji pretpostavljaju...

Istraga smrti legendarnog Princea gotovo svaki dan otkriva neke nove pojedinosti o tragediji.

 

Istražitelji su sada pronašli naznake da je muzičar bio svjestan svoje ovisnosti o tabletama i pokušao se boriti protiv nje.

 

Nedugo prije smrti Prince se prijavio u kliniku za odvikavanje kako bi se suočio s dugogodišnjom ovisnošću, miše Mirror. Riječ je o lijeku protiv bolova Percocet koji je Princeu bio potreban zbog njegove kronične boli u kuku nastaloj zbog stalnog nastupanja u visokim cipelama.

 

Policija je također pokrenula i istragu zbog sumnje da je bila riječ o ubistvu zvijezde, a ne o nesretnom slučaju, piše Index. Naime, Prince je svoje lijekove nabavljao u mnogim ljekarnama kako nekome ne bi postale sumnjive količine koje mu trebaju, a posjetio je jednu apoteku udaljenu gotovo 10 kilometara od kuće nekoliko dana prije smrti.

 

Policija sumnja da mu je neko u toj apoteci propisivao više lijekova nego što je smio jer je Prince namjerno išao baš u tu ljekarnu i prolazio pokraj desetak bližih na putu do nje.

 

Princeov problem nisu bili samo kronični bolovi i lijekovi. Ranije je otkriveno da mu je dijagnosticiran AIDS, što je skrivao od javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije