Ispovijest Ters Bosanke, koja je izgubila blizance: Iz bolnice sam izašla praznih ruku

4
Radiosarajevo.ba
Ispovijest Ters Bosanke, koja je izgubila blizance: Iz bolnice sam izašla praznih ruku
Foto. Instagram/Ters Bosanka / Merjem Nuhić otvorila dušu nakon što je ostala bez blizanaca

Supruga bivšeg fudbalera Sarajeva, Veleža i Travnika Ajdina Nuhića, Merjem, otvorila je dušu na Instagramu 11 mjeseci nakon što je pri porođaju izgubila blizance.

Djevojka koja je na društvenim mrežama poznata kao Ters Bosanka bila je sasvim iskrena.

"Ponekad živite jer morate, i sve oko vas je živo ali vi najmanje. Kažu da je najgora patnja kad je čovjek mrtav iznutra. Moja duša je željela nešto drugo koliko god sam se ja otimala. Nešto mnogo jače u meni mi nije dalo da padnem, a mislila sam da je kraj.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Kada sam u februaru ostala u bolnici svako sam se jutro budila u čudu, nisam mogla da prihvatim realnost i zapravo shvatim što sam tu.

Mazila sam svoje bebice i govorila im strpite se još malo i idemo kući, u nadi da će se to uskoro desiti. Tješila sam sebe i skrivala istinu…

Spoj smiješnog i žalosnog, kada se sjetim kako sam u tom hladnom martu imala svoj frižider na prozoru, ujutru dok ustanem golubovi mi pojedu hranu. Čitav svoj boravak u bolnici bila sam sama u sobi, ali sam imala jednog goluba koji me svaki dan posjećivao i jeli smo kiflice zajedno. I evo mjesecima kasnije, sjetim se sobe, prozora i svega što sam u njoj prošla.

Sjećam se prve doživljene traume. Trebao je biti običan pregled. Otišla sam kod ginekologa na pregled kako bih uzela bris, a ona je odjednom skočila sa stolice i rekla ti se porađaš. Ja ne znam kako sam izašla iz zgrade. Ajdin i ja trčali smo do parkinga, a za dvije minute bili smo na Koševu.

Dok smo bili u putu zvali smo sve redom, mamu, babu, doktore, ali se niko nije javljao na telefon, na kraju smo uspjeli uspostaviti kontakt s mojom mamom.

Nikad taj trenutak neću zaboraviti kad sam mami rekla: "Mama, porađam se! Mama! Gotovo je!"

Nakon toga su mi uzeli telefon i nisam imala komunikaciju sa spoljašnjim svijetom. Ajdina nisu poslali unutra blizu mene, to mi je najteže padalo, slomilo mi srce u hiljadu komadića.

Sljedećih mjesec dana nikoga nisam vidjela. Dušu sam ponovo osjetila po izlasku iz bolnice, kada sam vidjela Ajdinovo lice. Dok su svi iz bolnice iznosili djecu i trčali u zagrljaj svojoj porodici ja sam izašla praznih ruku i bolnog srca, a svoju djecu sljedeći dan spustili smo u mezar. Taj trenutak će sigurno biti nešto s čim ću se buditi i ići na spavanje do kraja života", napisala je Merjem.

Kasnije je dodala:

"Reći ću vam još samo nešto. Tek sam prije dva mjeseca skupila snage da se približim mezaru mog Omera i Aiše.

Molim vas samo jedno. Nikada nemojte pitati nikoga što se ne udaje, zašto ne rađa, zašto se razvodi... Molim vas nemojte, jer to su stvari koje mi ne biramo hoćemo li ili nećemo, to je ono što Bog da i odredi prije nego što se rodimo. To je sudbina", napisala je Merjem.

"Ne znam mogu li vam dočarati koliko je samo suza trebalo, teških noći, lupanja srca za ovaj osmijeh danas, godinu poslije, ne bi mi vjerovali ali znam samo jedno kada bi znali cijelu priču znam da bi bili ponosni na mene.

Volim vas i hvala vam za vjetar u leđa, hvala vam za ljubav", dodala je ispod fotografija na postu.

Naravno, odmah je dobila na stotine komentara podrške i hiljade lajkova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije