! / Internetom se širi kampanja koji je na površinu izvukla pravu istinu o Britney Spears

18. 07. 2020. u 14:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 18

Jedna od najvećih pop zvijezda, Britney Spears, posljednjih godina pažnju javnosti rjeđe privlači kakvim novim hitom ili nastupom, a češće pomalo bizarnim videima koje snima u svojoj kući, prenosi Telegram.hr.

Primjerice, u jednom je nonšalantno izjavila kako ponovno kreće vježbati, i to baš u teretani koju je nedavno slučajno spalila. No, njeni su neobični postupci i odabiri upravo dobili objašnjenje.

Ovih se dana internetom počela širiti kampanja naziva #FreeBritney, pokrenuta od strane njenih obožavatelja, s ciljem ukazivanja na tešku životnu situaciju u kojoj se pjevačica nalazi.

Peticiju putem koje se traži da je se oslobodi skrbništva koje ima njen otac dosad je potpisalo više od 130.000 ljudi, a evo o čemu se tačno i radi.

Na Instagram profilu Diet Prade, osvanuo je dio pozadinske priče, koji objašnjava kako se Spears našla u situaciji u kojoj nema ovlasti za donošenje odluka o vlastitom životu, već o svemu, pa tako i o upravljanju finansijama, odlučuje njezin otac.

Priča počinje još u njenom djetinjstvu, kad je nastupala s, među ostalima, i Christinom Aguilerom u Micky Mouse Clubu. U nekom je trenutku postalo jasno da obje imaju potencijal postati zvijezde, a budući da su njihovi vokali zvučali slično, izdavačka kuća s kojom je Spears krenula raditi donosi odluku o tome da ona krene pjevati na drugačiji način, glasom koji nalikuje na dječji.

Nakon slavnog brijanja glave i nekoliko drugih javnih incidenata, Spears je u dva navrata bila hospitalizirana, zbog čega je njen otac, Jamie Spears, zatražio i dobio privremeno skrbništvo. Godinu dana nakon, njezin otac uspijeva dobiti trajno rješenje o skrbništvu, i to zbog njene navodne demencije u ranom stadiju.

Što to konkretno znači? Pa, unatoč tome što je pjevačica do danas zaradila više stotina mliona dolara, ona njima ne može upravljati. Uz to, ne smije ni upravljati automobilom, kontrolirati svoju karijeru, udati se, imati djecu, glasati, angažirati odvjetnika, slobodno pričati u intervjuima, … i popis se nastavlja.

Pravni koncept zakonskog skrbnika postoji zbog osoba koje se doslovno ne mogu brinuti o sebi. U tom se smislu postavlja pitanje, kako ona, ako je toliko bolesna i nemoćna, može raditi? Od kad je njen otac dobio skrbništvo, Britney je izdala četiri albuma, odradila tri svjetske turneje, bila sutkinja u showu X-Factor i zaradila preko 138 milona dolara.

Imajući sve to na umu, posebno šokira sljedeći podatak; u januaru prošle godine bila je hospitalizirana kroz tri mjeseca, zato što je bez očeve dozvole otišla automobilom u restoran brze hrane sa svojim dečkom. Kako se kasnije doznalo iz sudskih dokumenata koji su procurili, Spears je izjavila kako je ondje držana protiv svoje volje i bila prisiljena piti lijekove od kojih joj nije dobro, a na njenu je stranu kasnije stala i majka, Lynne Spears.

To je saznanje natjeralo njene obožavatelje da se organiziraju i nešto pokušaju učiniti. Konačno, kampanja je urodila i konkretnim plodom; tokom jula će se održati saslušanje na kojem će se odluka o skrbništvu ponovno razmotriti.

Do tada, Britney Spears, žena čije je trenutačno bogatstvo procijenjeno na 250 milijona dolara, ostaje žena kojoj otac daje džeparac od 1500 dolara sedmično za osnovne životne potrebe i koja većinu svog vremena provodi zarobljena u kući, snimajući onaj ranije spomenuti video sadržaj koji nam se odjednom više i ne čine toliko bizarnim.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA