Interesantne informacije o vjenčanju Eugenie od Yorka

Radiosarajevo.ba
Interesantne informacije o vjenčanju Eugenie od Yorka
Foto: EPA-EFE / U dvorcu Windsor održalo se još jedno kraljevsko vjenčanje

Eugenie od Yorka, unuka kraljice Elizabete, danas se udala za svog princa Jacka Brooksbanka. Najmlađa kći vojvotkinje Sarah Ferguson i princa Andrewa danas je, točno u podne po našem vremenu, rekla sudbonosno ‘da’ dugogodišnjem partneru.

Windsor / Udala se unuka kraljice Elizabete: Raskošno vjenčanje

Windsor / Kontroverzni Robbie Williams napravio glupost na vjenčanju

Na vjenčanju je bilo 850 uzvanika i interesantno je da se među prisutnim nije našla Camilla Parker Bowles.

Ipak to nije jedina stvar o kojoj se pričalo, bilo je tu puno detalja. Dok je vjenčanje princa Harryja javnost pratila s velikim oduševljenjem, ceremonija ulaska u brak princeze Eugenie nije posebno oduševila javnost. Pred dvorcem Windsor nekoliko sati uoči vjenčanja bilo je više policije nego posjetitelja.

Princeza je bila poznata kao ljubiteljica dobre zabave, pa su među uzvanicima i mnoge poznate osobe koje su s njom partijale. Među gostima su glumica Liv Tyler, pjevači Robbie Williams i James Blunt, glumica Demi Moore, manekenka Naomi Campbell i mnogi drugi.

Na vjenčanje je Robbie stigao u pratnji supruge Ayde Field i njene majke Gwen. Zbog jakog vjetra Gwen je ostala bez šešira, a on je umjesto da joj pomogne samo posmatrao kako ga njegova punica pokušava uhvatiti.

Mnogi su izgledali šik i moderno, dok su brojne zvanice bile u odjevnim kombinacijama koje bi se mogle nazvati potpunim promašajem ili previše klasičnim zbog straha da ne budu nazvane promašajem.

Princeza Eugenie je nosila vjenčanicu koju je dizajnirao britanski dvojac Peter Pilotto i Christopher De Vos.



Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa je igrala nasigurno i obukla haljinu iz svoje omiljene modne kuće Givenchy, klasični kroj haljine i kaputića. Kate Middleton je odabrala puno življu varijantu te je zablistala u haljini Alexandera McQueena u boji fuksije.

U posljednjem stadiju trudnoće, Pippa Middleton je ulaskom u kapelicu St. George mnoge oduševila odabirom šumski zelene haljine s visokim ovratnikom i dugim rukavima koju je, nalik brojnim uzvanicama, uskladila s efektnim modelom šešira i jednostavnim modelom crnih salonki.

Naomi Campbel bi plijenila pažnju kad bi bila i u nekoj običnijoj haljini, a ovakvim odabirom posebno. Naime, obukla je usku haljinu tamnih nijansi koja je istaknula njenu figuru. Liv Tyler je isto uskočila u klasiku, sako i uska duga suknja u tamno plavoj boji - trebala je ipak biti hrabrija jer ovako izgleda prilično monotono.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije