Hugh Hefner sahranjen uz Marilyn Monroe zbog želje da "zauvijek dijeli krevet s njom"

Radiosarajevo.ba
Hugh Hefner sahranjen uz Marilyn Monroe zbog želje da "zauvijek dijeli krevet s njom"
Arhiv / Hugh Hefner i Myrilyn Monroe
Posljednja želja osnivača muškog magazina Playboy i simbola seksizma Hugh Hefnera bila je da ga sahrane pored slavne glumice Marilyn Monroe, iako se njih dvoje nikada u životu nisu sreli.

Nakon što je Hefner preminuo 30. septembra njegove, ali i fanove slavne glumice zainteresirala je njegova posebna želja da bude sahranjen pored Monroe, prenosi Telegraph.

Monroe je bila jedan od zaštitnih simbola magazina Playboy, zbog čega je Hefner još 1992. godine kupio grobno mjesto pored nje na groblju u Los Angelesu. Kako je mnogo puta naglašavao Hefner, ona je bila najzaslužnija za uspjeh Playboya, a bili su i isto godište, zbog čega je s njom osjećao "dvostruku povezanost".

"Ovo je Marilyn Monroe. Možda ste čuli za nju ili vidjeli njene fotografije? Bila je ljudsko biće, a rođena je iste godine kao i 91-godišnji Hugh Hefner, koji je preminuo. Udala se sa 16 godina, kako bi izbjegla odlazak u hraniteljsku porodicu, a nekoliko godina kasnije dok je pokušavala da se probije u svijet mode i glume, slikala se gola za kalendar da zaradi novac za hranu. Platili su joj 50 dolara da skine sve sa sebe i smije se. Koristila je lažno ime kako bi se distancirala od fotografija, a kasnije kada je dobila priliku da glumi u filmovima. Tada je Hefner odlučio da započne magazin za muškarce, a njeno ime iskoristio je otkupivši prava na njene fotografije za 500 dolara, te je time stigao do uspjeha", napisala je nedavno Sara van Passel, objašnjavajući kako je Hefner zamalo upropastio karijeru jedne od najslavnijih glumica.

Passel je zaključila kako je grobno mjesto do Marilyn Monroe Hefner kupio 1992. godine kazavši da će "njih dvoje zauvijek dijeliti krevet".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije