Hrvatska pjevačica se prisjetila najtežeg trenutka u životu: 'Nisam osjećala noge ni vidjela na oko'

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska pjevačica se prisjetila najtežeg trenutka u životu: 'Nisam osjećala noge ni vidjela na oko'
Foto: Instagram / Nika Antolos

Pjevačica Nika Antolos (34) objavila je snimku na Instagramu prije četiri godine kada joj dijagnosticirana multipla skleroza. Tada nije osjećala noge, a ni vidjela na lijevo oko te je jako smršala. Na videu pjevačica pjeva "Hallelujah", hit Leonarda Cohena.

"Aleluja! Prije četiri godine, otad ni traga multiploj sklerozi. Iz bolesti On me izbavi! Oprostite na neuglednu izdanju, ali vjerujte mi otada o izgledu ne razmišljam previše", napisala je u opisu snimke.

Dodala je: " Na snimci sam bila slomljena, svježe dijagnoze, nisam osjećala noge ni vidjela na lijevo oko, vrtilo mi se, smršala previše u premalo dana".

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Rekla je kako je vjerovala da Bog za nju ima veći plan.

"Svaka patnja ima smisao, ne odmah, ne odmah, ali u jednom ga uvidiš. Znala sam da ću ozdraviti, samo nisam znala kako. I tako On mi poslao da kroz tu moju sestru zdravlje mi vrati na slavu Svoju. Neki se moraju smočiti da ti povjeruju kad kažeš da će kiša, drugi ponesu kišobran, to nije na nama. Želim vam svima blagoslovljenu srijedu i radosti u Gospodinu u bilo koje doba života", napisala je Nika.

U komentarima joj se javila Žanamari Lalić koja joj je poručila kako je divna, a Nina Badrić je samo napisala: "Bogu hvala".

Pjevačici je u ranoj mladosti dijagnosticirana teška autoimuna bolest, multipla skleroza.

"Čudno zvuči, ali sama sam je otkrila. Sama sam otišla na MR glave i vratne kralježnice i našli smo lezije. Onda sam našla neurologa koji je potvrdio da je bila leđna, spinalna funkcija i kortići i sve ostalo što to prati", prisjetila se Nika tog perioda.

Priznala je kako je na početku imala strah hoće li je stalno tako strašno boljeti.

"Boljelo je i dalje. To je neprestano boljelo. Moja je bila takva da sam izgubila vid na lijevo oko, noge nisam osjećala, imala sam nenormalne konstantne bolove. Sijevajuće! Tako bih to najbolje objasnila", otkrila je bivša članica grupe Feminnem.

Danas se, na sreću, osjeća puno bolje, te je otkrila kako ima normalnu prehranu i redovno vježba. Priznala je da se i dalje drži preporuka kako bi spriječila da se bolest opet rasplamsa, pa tako ne smije konzumirati gluten, laktozu, kazein, šećer, i jaja, prenosi Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije