Hrvatica na meti kritika jer će predstavljati Srbiju na Eurosongu: ' Pobijedit ću iz inata'

5
Radiosarajevo.ba
Hrvatica na meti kritika jer će predstavljati Srbiju na Eurosongu: ' Pobijedit ću iz inata'
>Foto: Instagram / Martina Vrbos

Martina Vrbos godinama živi i radi u Beogradu, a sad se i takmiči na srpskom izboru pjesme za Eurosong.

Vrbos se inače udala za Beograđanina Bogoljuba Vidakovića te odnedavno ima i srpsko državljanstvo. Nastupa s pjesmom Da me voliš, za koju je i prije nekoliko dana objavila i spot.

Na njenom YouTube kanalu i društvenim mrežama, ispod spota za spomenutu pjesmu, izazvala je osude i prepucavanja, no i brojne komentare podrške.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Zaboravite predrasude! Žena je prije 20 godina pjevala prateće vokale za kultni album Mirakul koji je pjevao Gibonni. Udala se ovdje, živi ovdje, pjeva ovdje, zašto ne bi predstavljala našu zemlju?", neki su od komentara na YouTubeu.

Martina ima štošta za reći "Zar to nije dokaz da je prihvatila Srbiju, kao što je i Srbija nju? I za kraj, jako lijepa pjesma, prelijepi ukrasi, divna muzika za ples. Naprijed Martina, imaš moj SMS", puni su podrške pojedini komentari.

Martina se sada oglasila i rekla da je Hrvatica, ali i državljanka zemlje u kojoj su joj djeca rođena. "Hrvatica sam, ali i državljanka Republike Srbije u kojoj živim više od desetljeća. To je zemlja u kojoj su rođena moja djeca. Da nije primitivne politizacije na svim razinama , pa i na nivou muzike i zabave, tamo gdje ne bi trebalo biti slučajno, nitko nikome ne bi postavio takvo pitanje, pa ni mediji. Pobijedit ću iz inata i predstavljat ću svoju Srbiju u Malmeu srcem! Dosta je bilo!", kazala je revoltirana pjevačica, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije