Hotel California iz legendarne pjesme postoji, ali ga čeka tužba Eaglesa

Fena
Hotel California iz legendarne pjesme postoji, ali ga čeka tužba Eaglesa
Screenshot / YouTube
Zbog megapopularne pjesme Hotel California, američki rock band The Eagles tužio je vlasnike istoimenog hotela u Meksiku, koji su bez dopuštenja svoj ugostiteljski objekt nazvali po ovoj pjesmi.

U tužbi podnesenoj pred okružnim sudom u Californiji, članovi slavne grupe navode kako vlasnici hotela u meksičkom gradu Todos Santos, u pokrajini Baja California, kanadski bračni par John i Debbie Stewart, "aktivno navode" svoje goste da se radi o hotelu koji je povezan s bendom kako bi prodavali razne suvenire.

U to je uključeno puštanje pjesme "Hotel California" u predvorju i sobama, te prodavanje majica koje sugeriraju da se radi o "legendarnom" hotelu, što rezultira očitom konfuzijom među mnogim gostima, o čemu svjedoče i njihovi komentari na internetu, kažu članovi benda.

Rock klasik "Hotel California" naslovna je pjesma istoimenog albuma Eaglesa iz 1976. koja je godinu poslije osvojila Grammy. Poznata je pod dugom gitarskom završetku Dona Feldera i Joea Walsha i kompleksnim stihovima Glena Freyja i Dona Henleyja.

The Eagles traže razne vrste naknade štete bendu i zabranu daljnjeg povezivanja hotela i grupe.

Vlasnici zasad nisu komentirali tužbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije