Hoće li Charlie Sheen oživjeti propalu karijeru: "Uopće me ne brine sud o tome kakav sam glumac"

0
Radiosarajevo.ba
Hoće li Charlie Sheen oživjeti propalu karijeru: "Uopće me ne brine sud o tome kakav sam glumac"
Foto: Društvene mreže / Charlie Sheen

Je li američka zvijezda Charlie Sheen doista naučio nešto novo? Bivši redatelj hit serije Dva i pol muškarca svojedobno se na ružan način rastao sa Sheenom te usput u raznim intervjuima i opisao pad superzvijezde, ali čini se kako bi opet mogao raditi sa svojim 'starim neprijateljem'.

Sheen je zarađivao 1,25 miliona dolara po epizodi između 2003. i 2011. godine je Sheen toliko vjerodostojno tumačio Charlieja Harpera u CBS-ovoj seriji Dva i pol muškarca da je postao najplaćenija američka TV zvijezda.

Bezbrojne eskapade s drogom i vrijeđanja producenta Chucka Lorrea kasnije su popraćena Sheenovim izbacivanjem u ožujku 2011. godine, usred snimanja osme sezone.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

James Widdoes, bivši redatelji serije Dva i pol muškarca, komentirao je u jednom intervjuu Sheenov neusporediv put od junaka serije, koji je postupno propao.

"Svi smo pokušali što smo više mogli ostaviti iskustva s Charliejem na setu, tj. nismo ih željeli ponijeti kući sa sobom. Ali to je postajalo sve teže i teže", kaže Widdoes. "Njegovi problemi izvan seta nisu nas pogađali samo na setu iz dana u dan, oni su nas preplavili", nastavio je Widdoes.

This Labor Day, give it up for the people who actually get things done. Sometimes. Watch the Best of Berta marathon tomorrow starting at 9 a.m. on IFC. #TwoAndAHalfMen

Posted by Two and a Half Men on Sunday, September 3, 2023

Uzimanjem droga je Sheen također želio proširiti horizonte svog lika Charlieja Harpera. To je bio Sheenov recept protiv, s njegove tačke gledišta, sve dosadnijih scenarija. U stvarnosti se sve rjeđe pojavljivao na setu prije nego što je dobio otkaz. Nova serija s najljućim neprijateljem  četiri godine nakon protjerivanja, Sheen je otkrio svoju HIV infekciju na američkoj televiziji.

Spor s producentom Dva i pol muškarca Chuckom Lorreom trajao je godinama - sve do pomirenja početkom godine. Iznenađujuće, obojica su objavili da žele raditi zajedno u novoj humorističnoj seriji pod nazivom How to be a Bookie ('Kako biti kladioničar').

Serija se vrti oko ostarjelog kladioničara koji se ne snalazi u modernom svijetu sportskog klađenja. Glavna uloga, naravno, Charlie Sheen. "Želim da me se vidi kao pristojnu i suosjećajnu osobu". A kakav je Charlie Sheen danas? Prema riječima njegovog bivšeg osobnog vizažista Gabriela Solane, Sheen je i više nego čist od droge. "Više niti ne popuši niti jednu cigaretu. Nikada ne bih pomislio da je to moguće", otkrio je nedavno Solana.

Berta's throwing some major shade here. #TwoAndAHalfMen

Posted by Two and a Half Men on Tuesday, August 22, 2023

Zapravo, u nedavnim objavama na Facebooku Sheen se doima 'pročišćenim'. Pitali su ga što želi reći o sebi. "Uopće me ne brine sud o tome kakav sam glumac. Želio bih da me se vidi kao pristojnu i suosjećajnu osobu." Na pitanje tko bi mu trebao održati posmrtni govor, odgovorio je u stilu Charlieja Parkera: "To bih mogao samo ja. Snimio bih govor i pustio ga tijekom sprovoda", piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije