Harry Potter dobio zvijezdu na stazi slavnih

Radiosarajevo.ba
Harry Potter dobio zvijezdu na stazi slavnih

Britanski glumac Daniel Jacob Radcliffe, najpoznatiji po ulozi Harry Pottera u filmovima o mladom čarobnjaku, koju je tumačio od Kamena mudrosti iz 2001. do Relikvija smrti iz 2011, dobio je svoju zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih.

Mladi glumac, koji je s 11 godina zakoračio u svijet filma ulogom neustrašivog dejčaka s ožiljkom munje na čelu, rekao je da je veoma sretan što može da se bavi glumom, prenosi Tanjug.

"Ako imate priliku da radite u ovom poslu, čisto statistički,  spadate u najsretnije ljude na planeti", izjavio je Radcliffe, ističući da "nikada neće prestati da se osjeća sretnim" zbog toga. 

Od kada je završio sa snimanjem sage o Harry Potteru 2011. godine, 26-godišnji Britanac je igrao u nekoliko filmova kao što su Žena u crnom i Rogovi i u pozorišnim predstavama Equus i Kako uspjeti u poslu bez po muke. 

Publika će uskoro moći da ga vidi i u naučnofantastičnom hororu Victor Frankenstein koji će početi da se prikazuje u kinima od 25. novembra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije