Harrison Ford iz olupine izvukao ženu koja je sletjela s ceste

Radiosarajevo.ba
Harrison Ford iz olupine izvukao ženu koja je sletjela s ceste
Harrison Ford je zajedno s još nekoliko slučajnih prolaznika pritekao u pomoć unesrećenoj vozačici na kalifornijskoj državnoj cesti.

Vozačica koja je izgubila kontrolu nad automobilom i sletjela s autoceste u Kaliforniji blizu mjesta Santa Paule, iznenadila se shvativši da joj pomoć pruža filmski junak - Harrison Ford

Ford (74) je zajedno s još nekoliko slučajnih prolaznika pritekao u pomoć unesrećenoj vozačici na kalifornijskoj državnoj cesti 126, prenosi Hollywood Reporter. 

Glumac je ranije sletio na obližnji aerodrom te se autocestom vozio kući. Zajedno s ostalim sudionicima u saobraćaju uspio je iz olupine izvući ženu te je pričekao dolazak vozila hitne pomoći. 

Vozačica je prošla s manjim ozljedama, kazali su iz bolnice. 

Ni slavnome glumcu saobraćajne nesreće nisu nepoznanica, s tom razlikom što je on u njih nekoliko sudjelovao privatnim avionom. 

Nedavno je greškom zamijenio uzletnu za sletnu stazu i pri slijetanju proletio tik iznad Boeinga 737 American Airlinesa sa 116 putnika i članova posade. Pilotirao je svojim lakim avionom, jednomotorcem Aviat Huskyjem.

Ovo nije prvi put da Han Solo ima nevolje u zraku. Prije dvije godine Ford je teško ozlijeđen kada je prisilno sletio na golf igralište nakon što je u avionu kojim je upravljao otkazao motor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije