Halid Bešlić otkrio gdje na Jadranu gradi kuću: "'Ovdje je mir, a Sarajevo mi je blizu!"

11
Radiosarajevo.ba
Halid Bešlić otkrio gdje na Jadranu gradi kuću: "'Ovdje je mir, a Sarajevo mi je blizu!"
FOTO: Facebook / Halid Bešlić

"Kupio sam parcelu od prijatelja odnosno njegove kćeri, koja ima firmu i ona gradi kompleks od 12 kuća. Sve je kupljeno već s građevinskom dozvolom. To neće biti ekstra luksuzna vila nego kuća od 170 kvadrata. Svakako ću imati bazen pred kućom. Vjerujem da će biti gotova iduće godine, ne znam hoću li uspjeti do ljeta. Vidjet ćemo. Odlučio sam se za to mjesto zbog mira, ljepote i blizine Sarajevu", otkiva regionalna pjevačka zvijezda Halid Bešlić (70).

On je lani kupio spomenuto zemljište u općini Drače na poluotoku Pelješcu.

U vlasničkom listu navodi se da je ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren 16. augusta 2022. godine, a dokumenti za uknjiženje zaprimljeni su 23. januara ove godine.

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Bešlić je, naime, prošlog ljeta proveo cijeli august u Dračama, nakon što su mu u Sarajevu ugrađena dva stenta.

"Stent je ustvari rutinska operacija. Imao bih problem da sam imao udar, ali simptomi su bili takvi da sam otišao doktoru kojeg poznajem i on je odmah vidio da sam imao veliko začepljenje arterije srčane, odmah na stol, stent i to je to. Gledaš onaj ekran, njih dvojica su bili oba moji prijatelji, rekao sam ne dajte me. Oni se smiju", ispričao je lani za INMagazin.

Legendarni pjevač je nakon rutinskog zahvata, kako je sam nazvao zdravstveni problem, unajmio kuću u pelješkim Dračama, u kojoj su mu društvo pravili supruga Sejda i sin Dino.

Koliko treba izdvojiti ako želite poznate pjevače na svadbi? Jedna pjevačica ruši sve rekorde

Koliko treba izdvojiti ako želite poznate pjevače na svadbi? Jedna pjevačica ruši sve rekorde

Ekipa portala 24sata.hr kontaktirala je mještane malene dubrovačko-neretvanske općine koji kažu da su Halida viđali ljeti u mjestu. Upućeni su u kupnju njegove nekretnine.

"Na tom prostoru bageri rade na veliko. Gradi se nešto. Vidim vam to s prozora", rekla je jedna mještanka. Mještani govore da im je drago što se radovi nisu odvijali preko sezone. Sad im ne smetaju: "Čuju se radovi, ali ne smeta. Neka gradi. Svako ko plati ima pravo raditi šta hoće."

Halidova susjeda bit će Fügen Kačapor, nekadašnja Miss turske dijaspore. Mještani kažu da ne znaju za nju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije