Halid Bešlić otkrio brojne detalje iz života: O nesreći, supruzi, kako mu nedostaju Kemo i Davor...

4
Radiosarajevo.ba
Halid Bešlić otkrio brojne detalje iz života: O nesreći, supruzi, kako mu nedostaju Kemo i Davor...
Foto: PrtScr / Halid Bešlić u emisiji

Pjevač Halid Bešlić progovorio je o mnogobrojnim temama iz svog života i karijere, a na samom početku intervjua u emisiji Premijera - Vikend specijal dotakao se saobraćajne nesreće koja mu je 2009. godine promijenila život.

"Nakon nesreće ja sam sebi produžio život. Od tada živim urednije, razmišljam... živio sam 300 na sat! Prestao sam i da pijem! Neko popije tri piva i već je pijan, meni je bilo potrebno 30 piva da se napijem. Toga više nema! Uvijek sam cijenio život. Nisam ja izazvao neku užasnu saobraćajnu, bukvalno sam stao na kočnicu i kako sam zakočio spustio sam se u kanal koji je pored, taj kanal mi je došao glave. Vozio sam 40 na sat", priča Halid.

On je istakao da je sve to sudbina.

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Eto, mogao sam iz takve situacije da nastradam. Sve se desilo ujutru, rano, oko pola 5. Bio sam malo umoran... sjećam se da mi je cigareta bila u ustima i to je bila i zadnja koju sam zapalio, udario sam glavom i to je bilo to... sve je to sudbina", rekao je Halid, pa se osvrnuo na razne priče koje su se tada provlačile u medijima:

"Meni je bitno da je znam šta je istina i ne zanima me šta ko kaže. Nisam napravio nekom drugom problem jer ne znam kako bi se sa tim izborio. Od tada ne vozim... tako sam odlučio. Vozi me kćerka, prijatelji...što se tiče vožnje ja sam s tim završio", dodao je Halid.

Pjevač je otkrio i da se poslije nesreće drastično ugojio: "Imam višak kilograma. To mi se ne dopada i to moram da kažem. Kada sam imao nesreću, prestao sam da pušim i naglo sam nabacio 20 i više kilograma! Bio sam u šoku! Ali, to je bilo dobro za pjevanje. Nikad bolje nisam pjevao nego sada."

"Samo da mi je hladne vode sa Romanije": Pogledajte kako izgleda rodno selo Halida Bešlića

"Samo da mi je hladne vode sa Romanije": Pogledajte kako izgleda rodno selo Halida Bešlića

Njegov privatni život, odnos sa ženom sa kojom je već decenijama u braku, oduvijek privlači pažnju medija, pa je sada Halid otkrio i kako su se upoznali, ali i nepoznate detalje iz porodice:

"Ženu nisam upoznao na nastupu. U jednoj kafani gdje sam nastupao, na ulazu u Sarajevu... tu je radila moja svastika, bila je kuharica, i ona me je upoznala sa ženom. Ona nije izlazila po kafanama. Kada smo se upoznali vidio sam da je to to, zabavljali smo se pola godine i odmah poslije toga smo se vjenčali. Eto, tolike godine funkcionišemo i dan danas. Bilo je teških godina u našem odnosu, ali sve smo prevazišli. Kada smo bili mlađi to je nekako i normalno."

Pjevač kaže da se ostvario kao suprug, ali i i kao otac i kao deda, pa ističe da su mu sve ove uloge veoma značajne:

Fotografija iz djetinjstva: Možete li prepoznati našeg slavnog pjevača?

Fotografija iz djetinjstva: Možete li prepoznati našeg slavnog pjevača?

"Ja nisam osjetio trenutak kada sam bio otac. Moja žena je imala problema sa jajnicima i zbog toga nismo mogli da imamo još djece. Imala je tumor na jajniku, to smo riješili operacijom i to je bila posljedica. Njima nikad ništa nije falilo... Ja sam stalno putovao, radio... ne možete se baviti muzikom, a da budete stalno kući, zato kažem da nisam osjetio te trenutke na pravi način."

Halid je otkrio i šta mu nedostaje u životu i koje kolege mu posebno fale sada:

"Mladost mi nedostaje! Vrijeme prolazi... to se neće vratiti, ali mi mladost nedostaje. Što se tiče kolega, mnogi mi nedostaju... Moja generacija nas polako napušta, nemaš sada s kim popiti kafu. Ima tu onih mlađih, ali ne ide da ja budem sa njim. Najviše mi nedostaju Kemal Monteno i Davor... s njima sam bio jako blizak. Rastao sam se sa njima. Mi smo bili kafanski ljudi, fale mi...", rekao je pjevač sa sjetom u glasu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije