Za Radiosarajevo.ba / Halid Bešlić: Kad god se sjetim Keme i Davora pustim suzu

20. 02. 2020. u 18:57:00 N. Katica

Shares: 59

Halid Bešlić, velika bh. zvijezda, objavio je danas novi album pod nazivom "Trebević".

Istaknuo je da je Trebević je bio logičan naziv, što zbog same pjesme, ali i zbog toga što je Sarajevo i Trebević njegovo, kao i cijela BiH

I baš tu, na tom Trebeviću, danas je i došao promovirati svoj novi album.

Halid Bešlić promovirao novi album: Sarajevo je moje, Trebević je moj

"Ja sam dio ovog grada, ovog miljea, volim ovo sve, haman više od sebe samoga. Tako da sve ovo samo od sebe ide. Vidim da će se i pjesma Trebević pjevati, to mi je drago", govori Bešlić na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Reakcije na novi album su odlične, a on, na radost mnogih, najavljuje da će raditi dosta spotova.

"Danas je vrijeme takvo", priča nam Halid,"spot je vodilja do uspjeha i pjesma bez njega nije potpuna."

Podrška porodice ne nedostaje, a na promociji albuma svi pristuni mogli su vidjeti i kratku video poruku njegove unuke. Emotivno je bilo.

Halid joj je, kao ponosni dedo, na kraju poslao i poljubac.

Sjećanje na Kemu i Davora

U novoobjavljenoj pjesmi našli su se i stihovi velikog hita Kemala Montena, iz njegove kultne pjesme Sarajevo ljubavi moja.

Danas, na Trebeviću, na promociji albuma, kada se prisjetio svojih prijatelja Kemala Montena i Davorina Popovića, nije mogao sakriti suze.

Halid Bešlić, promocija albuma

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Halid Bešlić, promocija albuma "Trebević"

"Ne prođe dan da ih se ne sjetim. Teško mi je, jer sam ja s njima živio. Spominjem ih u svim kontekstima, bila to kafana ili neka druga priča. Sva ta sjećanja i priče me jednostavno pogode, često pustim suzu kada pričam o njima", emotivno će Halid u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Kaže da ne može izdvojiti neki poseban trenutak iz njihovih druženja.

"U ta su sjećanja", kazuje naš sagovornik, "utkane noći i noći druženja".

"Proveli smo vremena, ne zna se ni koliko. Kemo je manje s nama sjedio, ali i on je često bio tu. Davorin je bio pravi kafanski čovjek, isto kao i ja. Imali smo zajedničke lokale, raju i poslije rata...sve do njegove smrti baš smo se intenzivno družili", prisjeća se Halid.

Bez pjesme ne može

Definitivno Halid ne ide u pjevačku penziju, poručuje on, a onda se i našalio da mora paziti šta priča - jer vrlo često se izjave preuveličaju.

"Šta god da kažem se preuveliča, ja kad kažem da sam malo umoran, odmah se čuje da neću više pjevati. Ne mogu ja bez pjesme, to je jednostavno", zaključuje Halid u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Halid Bešlić promovirao novi album: Sarajevo je moje, Trebević je moj

Kolumnista portala Radiosarajevo.ba Ahmed Burić je jedan od autora pjesme na novom albumu Halida Bešlića nazvanog Trebević.

Ahmed Burić i Halid Bešlić - undefined

FOTO: Facebook: Ahmed Burić i Halid Bešlić

Burić je zajedno sa Arslanagićem, Saukom Mustafom Behmenom autor pjesme Anđeo iz mog sokaka. Burić je bio među prisutnima na promociji albuma.

KOMENTARI (1)