Gospodin Savršeni u emotivnoj se objavi otvorio o svom 'neuspjehu u nogometu'

0
Radiosarajevo.ba
Gospodin Savršeni u emotivnoj se objavi otvorio o svom 'neuspjehu u nogometu'
Foto: Društvene mreže / Mijo Matić

Mijo Matić (30), kojeg je domaća javnost upoznala u drugoj sezoni showa 'Gospodin Savršeni', na Instagramu je podijelio dirljivu objavu.

Fitness trener otvorio se o svom neuspjehu u prijašnjoj karijeri, onoj nogometnoj.

"Moj neuspjeh u nogometu bio je poput skrivenog ključa koji je otključao vrata mog unutrašnjeg ja, gdje sam pronašao dublji smisao i ravnotežu. Kao što se lopta kotrlja po terenu, tako se i moj život kreće kroz različite faze, svaka s vlastitim smislom i iskustvima. Neuspjeh na nogometnom terenu bio je poput koraka unazad koji mi je omogućio bolji pogled prema naprijed.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Sada razumijem da su porazi na terenu bili samo simbolični koraci prema pobjedama u vlastitom srcu. Nisam postao nogometna zvijezda, ali postao sam zvijezda vlastitog života na putovanju samospoznaje. Igra na terenu naučila me igri života - s padovima i usponima, ali uvijek s ljubavlju prema procesu.

Sada, kad se osvrnem na svoj put, vidim da je nogomet bio samo jedno polje na kojem sam učio lekcije za dušu. Neuspjeh u nogometu i ljubavi kao klinac postao je most prema spoznaji, gdje sam pronašao svoju istinsku svrhu i sreću", napisao je Mijo.

Podsjetimo, Matić je nedavno oženio svoju savršenu ženu. Ona je flautistica Ariana Piknjač, a prve fotografije nakon što je izgovorio sudbonosno da, Mijo je objavio na Instagramu. Kako je otkrio, svadba se održala u jednom zagrebačkom restoranu, a Ariana je nosila jednostavnu bijelu haljinu i veo, dok je u ruci držala buket bijelog cvijeća. Mijo se odlučio za crni smoking, a oboje s lica nisu mogli skinuti osmijehe nakon što su uplovili u bračnu luku, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije