Goranu Bregoviću zabranjen ulazak u Moldaviju

1
Radiosarajevo.ba
Goranu Bregoviću zabranjen ulazak u Moldaviju
FOTO: AA / Goran Bregović

Organizatori "Guitar Music Festival" koji se održava u Moldaviji saopćili su danas da Goranu Bregoviću nije dozvoljen ulazak u tu zemlji.

Naime, on je sletio na aerodrom u Kišinjevu, međutim, odatle je vraćen. 

Bregović je poslao poruku fanovima na zvaničnom Instagram nalogu organizatora:

Podnesena krivična prijava protiv Jelene Trivić

Podnesena krivična prijava protiv Jelene Trivić

"Dragi moji moldavski prijatelji! Duboko se izvinjavam što danas nisam u mogućnosti da nastupim na muzičkom festivalu Gustar. Bili smo veoma razočarani kada nam nije bilo dozvoljeno da uđemo u Moldaviju na aerodromu u Kišinjevu, bez zvaničnog objašnjenja. Sa svim svojim muzičarima gostujem po čitavoj Evropi i nikada nigdje nije bilo problema. Volim vašu zemlju mnogo i uživam u svakoj prilici da nastupim u Moldaviji, posebno na ovako živopisnom i jedinstvenom festivalu.

Veoma mi je žao što sam bio uskraćen za radost i zadovoljstvo pojavljivanja ovog puta pred vama. Ali mogu da vas uvjerim, da ćemo se ja i moj tim postarati da moj naredni koncert u Moldaviji prođe bez problema. Radujem se našim susretima! S ljubavlju, Goran Bregović", navodi se u saopćenju Bregovića, objavljenom na Instagram nalogu organizatora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije