Goran Bregović: Nisam platio milion eura kazne

Radiosarajevo.ba
Goran Bregović: Nisam platio milion eura kazne

Nakon što je prošle sedmice objavljeno kako je sud u Francuskoj navodno presudio da Goran Bregović mora da isplati milionsku odštetu Enricu Maciasu čiju je numeru, kako se priča, plagirao u filmu Arizona Dream i potpisao kao svoju, podigla se velika prašina, a sada se prvi put oglasio i sam kompozitor.

Bregović platio milion eura zbog plagijata, Kusturica mu rekao da je lopov (VIDEO)

 

Demanti Gorana Bregovića prenosimo u cjelosti:

„Senzacionalistički pokušaj medijskih kuća, u ovom slučaju RTS-a, da neprofesionalnim izveštavanjem podignu sopstveni rejting, proizveo je dana 21.08. ove godine informaciju ponovljenu u više navrata, koja obiluje neistinitim činjenicama.

Goran Bregović nikada nije imao nikakav sudski spor povodom regulisanja/povrede bilo kakvih autorskih prava u Republici Francuskoj, stoga nije postojao, niti postoji osnov za isplatu bilo kog iznosa, uključujući i enormnih milion eura odštete bilo kom autoru. Pozivam Vas da naredni put činjenice vezane za profesionalni rad Gorana Bregovića prvo provjerite kod “Universal Music France”, odnosno kod “Aquarius Music Publishing”.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije