Glumac Rene Bitorajac opisao što se dogodilo sinu u školi: 'Profesor ga je udario nogom...'

0
Radiosarajevo.ba
Glumac Rene Bitorajac opisao što se dogodilo sinu u školi: 'Profesor ga je udario nogom...'
Foto: Facebook / Rene Bitorajac

Nastavno na incident u zagrebačkoj školi u kojoj je profesor tehničkog udario dvojicu učenika, hrvatski glumac Rene Bitorajac, koji je omiljen u Bosni i Hercegovini i cijelom Balkanu, javio se sa sličnom situacijom koju je doživio njegov sin.

Glumac Rene Bitorajac na Facebook je podijelio ispovijest u kojoj tvrdi da je profesor tjelesne kulture nogom udario njegova 16-godišnjeg sina G. ispred cijelog razreda.

Ispričao je iskustvo po istinitom događaju koju je doživio njegov sin i koji se dogodio i prije ovog slučaju u zagrebačkoj tehničkoj školi.

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

"Prije puna tri mjeseca Ante Kajmak (nije lik iz Naše male klinike), kao prof. tjelesne kulture u Prvoj ekonomskoj školi, traži od mog sina da ispljune žvakaču. Kada ju on bespogogovorno kreće ispljunuti, ovaj ga odguruje rukom u leđa, međutim, nezadovoljan valjda inercijom kojom je moj sin pružeći blagi otpor poletio, ponižavajuće ga još udara nogom u stražnjicu i to prilično jako", poručio je glumac u objavi.

Potaknut ovim događajem koji možda i nema puno dodirnih točaka s mojim, podijelio bih s onima koje zanima i kojima se da...

Posted by Rene Bitorajac on Thursday, December 21, 2023

"Pred cijelim razredom, u trećem srednje, u pubertetskoj dobi kad se mladić razvija u muškarca, 'profesor' u odgojno obrazovnoj ustanovi, ponižavajuće te nakon odgurivanja napucava nogom u guzicu. Sin, da zadrži barem malo dostojanstva nakon takvog poniženja jedino što može je zadržati žvaku, nakon čega biva prijavljen", nastavio je Bitorajac.

"Dolazi doma ljut, krvavih očiju i ispriča kako mu je prvi nagon bio vratiti profesoru istom mjerom. Ne, bravo sine da nisi. Prvi nagon roditelja i razmišljanje zadržat ću za sebe, ali bijes koji osjetiš kad čuješ da ti je dijete neki Kajmak napucao nogom u guzicu kao profesor u školskoj ustanovi, pogotovo kad znaš da ti se dijete stalno žali na istog jer ga ovaj pika rečenicama od kad mu je profesor, teško je opisati", napisao je glumac u objavi.

Detalji incidenta u zagrebačkoj školi: Nastavnik koji se tukao s učenikom nije bio sposoban za rad?

Detalji incidenta u zagrebačkoj školi: Nastavnik koji se tukao s učenikom nije bio sposoban za rad?

"Prijavljujemo slučaj razrednici i direktoru. Razrednica kaže da joj je profesor rekao da je pretjerao i da mu je žao. Direktor je zgrožen, kaže da na svakoj sjednici o našem sinu čuje samo riječi hvale i mijenja profesora njihovom razredu te prijavljuje slučaj ministarstvu. Sve zvuči kako treba biti, međutim nakon toga 40 dana tišine. U međuvremenu prijavljujemo slučaj i policiji, udaranje maloljetnog djeteta trebalo bi evidentirati", poručio je Rene Bitorajac.

Kompletnu objavu možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije