Glavašević, član Predsjedništva SDP-a Hrvatske, javno stao u odbranu Severine

Radiosarajevo.ba
Glavašević, član Predsjedništva SDP-a Hrvatske, javno stao u odbranu Severine

Bojan Glavašević, saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a, javno je stao u obranu Severine Kojić, ponajveće balkanske estradne zvijezde.

Nakon što su u javnost procurile njene golišave fotografije, Glavašević je osjetio potrebu da se oglasi oko ovog slučaja, te je odlučio popularnoj pjevačici pružiti podršku, a ujedno je zbog cijele situacije prozvao i državu te cjelokupno društvo, piše Jutarnji list.

"Jedini - JEDINI - mogući način gledanja na Severinu je kao na osobu koja godinama trpi suludu količinu kolektivnog nasilja nad vlastitom intimom, pod kojom bi se velika većina ljudi slomila. Društvo i država nisu stali u njezinu zaštitu i time je njezina moralna snaga veća", napisao je Glavašević još u utorak na Twitteru, a onda izazvao brojne reakcije, koje nisu prestale stizati ni u srijedu, a on je redom "retweetovao" one koje se mogu svesti na zaključak "sama je to tražila", čemu se SDP-ovac protivi što je uz sve takve objave kao poantu i istaknuo pišući uvijek sličan komentar koji se svodi na - nije to sama tražila.

Reakcije su burne, što možete i sami pročitati na Twitter profilu Glavaševića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije