Gigi Hadid dobila osudu izraelske vlade zbog Instagram objave, prijete joj i smrću

1
Radiosarajevo.ba
Gigi Hadid dobila osudu izraelske vlade zbog Instagram objave, prijete joj i smrću
Foto: Instagram / Gigi Hadid

Od kada je krenuo sukob između Izraela i Palestine, brojne slavne osobe dale su podršku napadnutim Izraelcima dok je dio njih stao na stranu Palestine.

Jedna od njih je slavna manekenka Gigi Hadid koja je nedavno punila medije svojim bliskim prijateljstvom s Bradleyem Cooperom, a sada dobiva prijetnje smrću.

Točnije, kako tvrdi američki portal TMZ, prijetnje je dobio svaki član porodice Hadid – njezina sestra Bella, brat Anwar, pa čak i njihovi rastavljeni roditelji Mohamed Hadid i Yolanda Foster. Gigi Hadidi, po ocu Palestinka, od početka sukoba na Bliskom istoku, u svojim je komentarima na Instagramu vrlo aktivna.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Iako je osudila teroristički napad Hamasa na nedužne civile, osudila je i izraelski napad na nedužne Palestince koji žive u pojasu Gaze. Izrazila je i saučešće svima čiji su voljeni stradali na obje strane.

A tokom vikenda je napisala: "Nema ničeg židovskog u postupanju izraelske vlade prema Palestincima. Osuđivanje izraelske vlade nije antisemitizam i podržavanje Palestinaca nije podržavanje Hamasa."

Istaknula je i kako svaki čovjek zaslužuje osnovna prava, tretman i sigurnost; bez obzira na nacionalnost, vjeru, etničku pripadnost ili gdje su rođeni, prenosi Gloria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije