Gianluca Vacchi: Ekstravagantni talijanski milioner kojeg prati 11 miliona ljudi

Radiosarajevo.ba
Gianluca Vacchi: Ekstravagantni talijanski milioner kojeg prati 11 miliona ljudi
Nakon što se povukao iz biznisa, Gianluca Vacchi, sijedi i istetovirani Talijan postao je prava Instagram zvijezda, a njegov profil već sada prati preko 11 miliona ljudi.

Nakon što je postavio videozapis na Instagram gdje pleše s partnerkom skupio je veliki broj pratitelja, a videozapis je postao viralan. Vacchi sada na Instagramu dijeli svoj ekstravagantni život, fotografije i videozapise putovanja, skupih automobila i jahti.

Novinari Bussines Insidera razgovarali su sa Vacchijem kada je stigao u Italiju kako bi posjetio majku za Božić. Poručio je da ni samog sebe ne želi shvatati ozbiljno.

"Shvatio sam u 45. godini da nemam više šta da dam. Ne želim gomilati novac, želim pomjeriti granice svoje radoznalosti", rekao je Vacchi.

Porodičnim biznisom Talijan se počeo baviti u 25. godini nakon što je završio Ekonomiju. Četiri godine kasnije postao je akcionar. Kupovao je i prodavao kompanije iz različitih sektora. Sada je vlasnik kompanije IMA koja proizvodi mašine za pakovanje farmaceutske opreme i drugih proizvoda. Ipak, društvene mreže sada ga najviše zanimaju.

"Nisam toliko ostario da me ne zanima način na koji razmišljaju mladi. Kako razgovaraju i kako se zabavljaju. Igranje je dio mog života. Nikada nisam otišao na čas plesa, to je jednostavno u mojoj krvi", istaknuo je Vacchi.

Mnogi ga kritikuju i nazivaju bahatim, ali Vacchi kaže kako je njegov život plod dugogodišnjeg rada. Živi u Italiji i Miamiju, ali se nigdje ne zadržava duže od sedam dana.

"Volim privatne avione, brži su i komforniji. Ljudi žele imati bolji kvalitet života, a slika u privatnom avionu rezultat je dugogodišnjeg rada. Nikada ne ostajem duže od jedne sedmice na istom mjesu. Stalno putujem i čudno mi je ako se negdje duže zadržim", rekao je Vacchi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije