Gdje je danas srbijanska glumica Maja Sabljić? Njene uloge pamti i publika iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Gdje je danas srbijanska glumica Maja Sabljić? Njene uloge pamti i publika iz BiH
Foto: Printscreen / Maja Sabljić

Srbijanska glumica Maja Sabljić bila je jedna od najzgodnijih žena na javnoj sceni u susjedstvu, a onda je donijela odluku da se povuče i to nakon mnogo godina provedenih u kinematografiji.

Svoju karijeru Maja je počela još 1979. godine, a odluku da se preseli u Ameriku donijela je 1993. godine. Publika u Bosni i Hercegovini pamti je po ulogama u seriji Policajac sa Petlovog brda, a mnogi je se sećaju i po ulogama u serijama Kamiondžije opet voze, Druga Žikina dinastija, Bolji život.

Maja je kako se pričalo u Americi živjela u Los Angelesu, a bila je udata za američkog biznismena srbijanskog porijekla sa kojim je bila u braku sve do njegove smrti 2012. godine.

Vodovod i danas na terenu: Objavljena lista ulica koje bi mogle imati problema s vodosnabdijevanjem

Vodovod i danas na terenu: Objavljena lista ulica koje bi mogle imati problema s vodosnabdijevanjem

Maja i Đorđe Zečević nisu imali potomke, a kada je, danas pokojna glumica Neda Arnerić pokušala sebi da oduzme život, Maja je izjavila:

"I ja sam poslije smrti supruga ostala sama jer nismo imali potomke. Parovi koji nemaju djecu su mnogo bliži, okrenuti su samo jedno ka drugom. Kad neko ima djecu, a ostane udovica, ima odgovornost da tu djecu izvede na pravi put. A kad nema djecu, poput nas dvije, onda je potpuno sam. Tad ima više prostora da nam bude teže", rekla je tada Maja.

Glumica koja je publiku osvojila svojim šarmom ranije je isticala i koliko joj je teško pao pritisak javnosti.

Srbijanska glumica Anđelka Prpić stigla na SFF i oduševila izgledom

Srbijanska glumica Anđelka Prpić stigla na SFF i oduševila izgledom

"Mi koji se bavimo glumom smo tanani. Da nemamo tu nit, ne bismo mogli da radimo ovo. Od nas se stalno očekuje da budemo lijepe, sređene, da se uvijek smijemo… Sve oči su uprte u nas, svako ima pravo da nas komentariše, da li smo i kako ostarile… Mnogo je to teško. Nismo mi više klinke da možemo da izgledamo kako hoćemo jer je mladost sama po sebi veoma lijepa, pa je dosta toga dopušteno. Ne podnosi svako to na isti način", rekla je glumica jednom prilikom.

Maja Sabljić iako je živjela u Americi nije se tamo bavila glumom, ali je kako je i sama pričala imala priliku da viđa holivudske zvijezde, pišu srbijanski mediji.

"Glumci u Holivudu žive u svom zatvorenom svijetu. Ali, najveće zvijezde su u stvari najnormalnije i najprijatnije osobe. To mi je bilo baš fascinantno", kazala je Maja.

Glumica danas živi na relaciji Beograd - Los Angeles, a jednom prilikom je istakla da je potpuno posvećena sebi, da radi na duhovnoj nadgradnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije