Shuda Gram prvi digitalni supermodel

Radiosarajevo.ba
Shuda Gram prvi digitalni supermodel
Instagram / Shuda Gram
Predivna, popularna, modni brendovi je traže – a nije stvarna. Postoji samo virtualno. Iako nije stvarna osoba, većini ljudi to uopće ne smeta, štaviše, dive joj se.

Shuda Gram je prvi digitalni supermodel, a "stvorio" ju je fotograf Cameron James Wilson. U aprilu prošle godine slika nepoznate prelijepe žene na Instagramu je bila okidač za globalnu potragu o njenom indentitetu. Istinu o njoj je otkrio magazin Harper's Bazaar.

Shuda Gram, prenosi BBC, ima više od 90.000 pratilaca na Instagramu, a njen tvorac navodi da je ona "umjetničko djelo i virtualna prelijepa tamnoputa žena".

Shuda Gram - undefined

Instagram: Shuda Gram

Shuda jeste tražen model, no neki ipak misle da virtuelni modeli ne mogu zamijeniti prave. Giordiano Contestabile, direktor Bloglovina, kompanije koja povezuje brendove s poznatim influenserima, navodi: "Upravo ljudski aspekt influensera je marketinški ključ. Ne znam kako se to može zamijeniti s virtualnim aspektom."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije