Evo kako je izgledao Melkior Bašić, prije nego što je postao član žirija u showu 'MasterChef'

0
Radisarajevo.ba
Evo kako je izgledao Melkior Bašić, prije nego što je postao član žirija u showu 'MasterChef'
Foto: Facebook / Melkior Bašić

Chef Melkior Bašić široj javnosti najpoznatiji kao najstroži član kulinarskog žirija 'Masterchef', a radno iskustvo stekao je radeći u gotovo sto kuhinja širom Hrvatske i inostranstva.

Posebnu naklonost stekao je kod ženskog dijela publike, a zbog izgleda je stekao i nadimak fatalnog gospodina MasterChefa.

"Ne razmišljam o tome kako izgledam. Tamo sam najviše zbog svog iskustva i znanja i kako bih pomogao kandidatima da u 'MasterChefu' promijene svoj život, tačnije da pređu u kuhinju", rekao je nedavno.

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

Tu su i njegove fotografije iz 2017., dok još nije bio poznat široj javnosti, a radio je u jednom hotelu na Malom Lošinju.

"Da, imao sam zdravstvenih problema. Izgubio sam 20 kilograma. Kilogrami su išli samo dole. Otkrio sam bolest kad sam mršavio. Znao sam da ima ljudi koji imaju problem sa štitnom žlijezdom i žive s tim.

Melkior Bašić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell: Melkior Bašić, stara fotografija

Ali ja sam morao stati i resetirati cijelo svoje tijelo i svoj um i to je bilo najbitnije. Mislim da je poanta najviše u glavi. Trebate posložiti stvari u glavi, znati koje vam smetaju. Ne mora to biti u hrani, može to biti u društvu, u prostorima", poručio je.

Melkior Bašić
Foto: Facebook: Melkior Bašić

Inače, omiljenom chefu 'MasterChef' je bilo prvo iskustvo pred kamerama, a svoja je radna iskustva u karijeri stekao u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inostranstvu kao savjetnik za prehranu i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane.

Podsjetimo, Melkior je odavno osvojio gledateljice popularnog showa koje su se razočarale saznanjem da zapravo uživa u ljubavnoj idili sa suprugom Andrejom.

Melkior Bašić sa suprugom
Foto: Instagram: Melkior Bašić sa suprugom

Iako o privatnom životu ne govori često, jednom je prilikom otkrio kako je upoznao svoju bolju polovicu.

"Prišao sam joj s namjerom da je pitam hoćemo li podijeliti taksi, rekla mi je da joj ne smetam dok jede, da je jako gladna. Taksi smo na kraju ipak podijelili i to je bio početak naše zajedničke vožnje koja traje i danas", ispričao je Melkior, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije