Evo kako danas izgleda Jagodinka Simonović iz kultne scene u filmu Varljivo ljeto 68

1
Radiosarajevo.ba
Evo kako danas izgleda Jagodinka Simonović iz kultne scene u filmu Varljivo ljeto 68
Print Screen / Dragana Varagić Varljivo leto 68

Glumica Dragana Varagić, najpoznatija po ulozi zanosne Jagodinke Simonović u filmu "Varljivo leto 68" je jutros gostovala u Jutarnjem programu na Prvoj TV, gde je govorila o svom životu u Kanadi, novim projektima, ali i ispovesti glumica o seksualnom zlostavljanju od strane Miroslava Mike Aleksića.
Ona već dugo živi i radi u Kanadi, a trenutno u Srbiji radi na seriji "12 reči".

U jednom trenutku je voditelj tražio od Dragane da skine masku, kako bi mogao da joj vidi lice, što je čuvena Jagodinka prihvatila, ali sa oprezom.

"Ja sam profesor i ovo je moja potreba da budem zaštićena, ali i da vas da štitim",  naglasila je glumica.

Dragana Varagić danas - undefined

Print Screen: Dragana Varagić danas

"Varljivo leto '68" je  film snimljen 1984. godine u režiji Gorana Paskaljevića i scenariju Gordana Mihića. Glavne uloge tumače Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković, Mija Aleksić, Sanja Vejnović, Ivana Mihić, Mira Banjac i Neda Arnerić.

"Variljivo leto '68" jedan je omiljenih film mnogima, a nakon više od tri decenije, citati iz ovog ostvarenja i danas su popularni. Gotovo da nema starijeg ljubitelja filma koji nije barem jednom izgovorio ili čuo rečenicu "Me- si, mesi neće ništa da ti škodi".

"Kad god me sretnu na ulici, dobace mi: "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi". Neprijatno mi je što se taj film pamti baš po toj sceni u kojoj dodirujem Jagodinkine grudi", izjavio je Slavko Štimac, jedan od glumaca u filmu.

Njegova partnerica iz filma Dragana Varagić, koja je glumila u toj sceni, također nije srećna što joj je ova uloga obilježila karijeru.

Film je osvojio mnoge nagrade , među kojima na  Festivalu Mediteranskog filma u Bastiji "Gran pri žirija" i u Orleau "Gran pri i nagrada publike".

Snimak nije za mlađe od 18 godina, a možete ga pogledati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije