IG / Bešlagić o tome zašto ne radi u BiH: Nikada nisam htio biti kantonalni glumac

03. 12. 2021. u 11:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bh. glumac Enis Bešlagić objavio je fotografiju iz Tešnja u Bosni i Hercegovini te potaknuo niz komentara o tome zašto radi u Hrvatskoj - a ne u svojoj zemlji.

"Napokon u Bosni. BiH ima odlične umjetnike i ostalo, samo što napuste našu domovinu, vode se kao umjetnici drugih država, u ovom slučaju Enis Bešlagić koji je u Hrvatskoj", napisao je jedan od pratioca.

Ubrzo je stigao i odgovor od Bešlagića, koji je iskreno napisao da ga ne zovu toliko za posao u BiH.

"Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni ne zovu baš, kao i mnogi gastarbajteri po svijetu što rade. Zato svaki dinar pošteno zaradim i ne kradem kao neki veliki domoljubi. Domovina je jedna, a to ne znači da ako snimaš van nje ne pripadaš istoj. Po tome bi sportaši trebali igrati samo za BH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba", napisao je Enis.

Poručio je kako nije želio biti "kantonalni niti federalni glumac".

"Puno šire gledam na to i nikada nisam želio biti kantonalni niti federalni glumac. Onaj koji krade svoju domovinu je izdajica, a ne onaj koji radom poštenim pokazuje ljubav", pojasnio je Enis.

Zatim je stigao od njegovog pratioca koji je pohvalio i jednu od njegovih uloga te mu poručio da "ako čovjek bude i radi u svojoj državi ne znači da krade".

Komentar i odgovor Bešlagića putem Instagrama - undefined

Foto: Instagram: Komentar i odgovor Bešlagića putem Instagrama

"Ako čovjek nema posla u svojoj državi i radi negdje drugdje, je li to izdaja domovine? Nije ograničenje rada izdaja. Ako trgovci svoje proizvode plasiraju na razna tržišta, to ne znači da je super samo s prodajom u BiH. Ako glumci glume u regiji, to je dobro i to je na ponos.

Jer i kad Džeko igra za Inter, a ne za Želju, ne znači da nije patriota. Vjerujem ja prijatelju u tvoju dobronamjernost, ali ovo inače pišem da znaš da ovdje mnogi ne mogu naći posao zbog lopovluka i korupcije pa odlaze vani raditi. Jer se ne gleda kvaliteta nego politička podobnost i rodbinske veze. A nadam se da sam o tome ja dao i svoj jasan stavi i platio dobru cijenu, pa me zato i izbjegavaju u BiH da radim. Ali ja tu živim i to je moja BiH, koliko i nečija druga. Ni više, a ni manje", zaključio je bh. glumac.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)