Emotivni govor velikog muzičara: Zbog droge sam bio pravo čudovište

Radiosarajevo.ba
Emotivni govor velikog muzičara: Zbog droge sam bio pravo čudovište
Facebook / Elton John/FB Page
Elton John (70) je muzička legenda koja iza sebe ima brojne nagrade: osam Grammyja, Tony i Oscar nalaze se u njegovoj zbirci, a od ponejdljka im društvo pravi i nagrada za humanitarca godine koju svake godine dodjeljuje Harvard Foundation.

To priznanje dobio je zahvaljujući svom radu na suzbijanju AIDS-a, a u emotivnom govoru otkrio je da je prije nego je otkrio dobrotvora u sebi - bio pravo čudovište.

U govoru je priznao da je na vrhuncu svoje slave u osamdesetima zapeo u vrtlogu droge i alkohola, a iz svega ga je izvukao jedan susret. Odlučio je promijeniti način na koji živi nakon što je upoznao tinejdžera Ryana Whitea koji je, nakon što je zaražen HIV-om, svoju priču o borbi za zdravlje ispričao za jedan magazin.

Elton John/FB Page - undefined

David Furnish i Elton John

Elton je ostao u kontaktu s njegovom porodicom i njime te im pomagao na sve načine sve do Ryanove smrti 1990. godine. Njegova priča bila je inspiracija za Eltonov humanitarni rad. On je 1992. godine osnovao fondaciju za borbu protiv AIDS-a, a od tada je za različite programe prikupljeno više od 385 miliona dolara.

"Inače sam stvarno draga osoba, ali droge su od mene napravile čudovište. Nemojte tratiti svoj život. Ja sam to učinio i sada se trudim nadoknaditi to vrijeme", otkrio je u emotivnom govoru te dodao kako nikada neće prežaliti što se ranije nije uključio u borbu protiv te bolesti jer je izgubio bliskog prijatelja.

Na dodjelu nagrade s njim je došao i njegov suprug David Furnish koji vodi njegovu fondaciju, a s kojim ima dva sina: 6-godišnjeg Zacharyja i 4-godišnjeg Elijaha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije