Emily Ratajkowski pozirala neobrijanih pazuha i o tome napisala esej

Radiosarajevo.ba
Emily Ratajkowski pozirala neobrijanih pazuha i o tome napisala esej
Foto: Instagram / Emily Ratajkowski

Slavna manekenka Emily Ratajkowski koju mnogi smatraju jednom od najseksipilnijih žena na svijetu priznala je da je svjesna da joj je njen izgled otvorio mnoga vrata u karijeri, navela je u eseju objavljenom u internet izdanju američkog časopisa Harper's Bazaar.

Ratajkowski se u eseju raspisala o tome kako ona vidi feminizam, ženskim pravima da izgledaju i ponašaju se kako žele, a uz sve to na Instagram profilu časopisa objavljena je njena fotografija na kojoj pozira neobrijanih pazuha.

"Svjesna sam toga da je na moj dojam o tome što znači biti žena u mlađim danima ponajviše utjecala mizoginistička kultura. Dakako, sigurna sam da i dalje utječe na moje viđenje seksepila. No, ne smeta mi jer je to nešto što sam sama odabrala. Zar to i nije bit feminizma - pravo na izbor?", napisala je Emily u svom eseju.

Također, u eseju je progovorila i o neugodnim iskustvima s kojima se susretala zbog svojeg izraženog seksepila.

"Žene su često posramljivane ako pokazuju i prihvaćaju svoju seksualnost. No ja se osjećam najmoćnije kada sam zadovoljna sa sobom, bilo da nosim minicu ili veliku mušku trenirku. To ne mora biti jednako za svaku ženu, ali dok god je to njihova vlastita odluka, ona je i prava", napisala je Emily i zaključila: "Pružite ženama priliku da budu što god žele i naučite prihvatiti razlike. Kvragu s predrasudama!"

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije