Elton John priznao: Nosio sam pelene na koncertu

Radiosarajevo.ba
Elton John priznao: Nosio sam pelene na koncertu
Foto: Instagram / Elton John

Nedavno je britanski muzičar Elton John odgodio svoj koncert u Orlandu zbog infekcije uha. Iako to zvuči kao normalan razlog za otkazivanje nastupa, čini se da je pjevač u svojoj karijeri trpio i gore probleme.

Naime, u intervjuu za BBC One je priznao kako je 2017. na koncertu u Las Vegasu morao nositi pelene.

"Eh da su tada ljudi u publici znali da pišam u gaće", našalio se. Tada je prošao kroz operaciju prostate te je kao posljedica kontrola mjehura bila oslabljena. 

Inače, poznati je muzičar nedavno objavio biografiju koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Osim što progovara o svojoj burnoj prošlosti, otkrio je i neke detalje iz života poznatih kolegica.

Tako je optužio pjevačicu Madonnu (61) kako je bila 'neljubazna i zla' prema Lady GaGi (33). Osvrnuo se na intervju iz 2012. u kojem je Madonna ocrnila Gaginu pjesmu 'Born this way' jer zvuči slično kao njen hit 'Express Yourself' iz 1989. Između ostalog, Elton je pričao i o preminulom pjevaču Michaelu Jacksonu, za kojeg je rekao kako je bio 'ozbiljno mentalno bolestan'. 

"Poznajem Michaela otkad je imao 13 ili 14 godina. Bio je najslađe dijete koje možete zamisliti. Međutim, u nekom trenutku u kasnijim godinama počeo se odvajati od svijeta i od stvarnosti, kao što je to radio i Elvis Presley. Samo Bog zna šta se događalo u toj njegovoj glavi, samo Bog zna kojih je sve lijekova bio pun, ali svaki put kada bi se susreli mislio sam kako je jadan potpuno izgubio kompas", napisao je ovaj britanski muzičar.

Elton je pričao i o svojoj ovisnosti koja je od njega napravila, kaže, nasilno čudovište. Tokom sedamdesetih i osamdesetih konzumirao je opojna sredstva koja su ga učinila neodgovornim i opsjednutim o sebi. Prvi put je probao kokain 1974. godine te je bio jako euforičan od njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije