Danas bi slavio rođendan: Ella se prisjetila oca emotivnom fotkom

Radiosarajevo.ba
Danas bi slavio rođendan: Ella se prisjetila oca emotivnom fotkom
/ Dino Dvornik

Jedan od najpoznatijih domaćih pjevača koji je svojim posebnim zvukom obilježio domaću muzičku scenu, Dino Dvornik, na današnji bi dan napunio 56 godina.

"Danas je Lumi točno 6 mjeseci, a mom bi tati bio 56. rođendan", napisala je njegova kćerka Ella Dvornik na svom Facebooku uz fotografije oca i svoje kćerkice.

Ekscentrični Dino publiku je oduševljavao svojim stilom, muzikom i humorom dugi niz godina, a mnogi ga smatraju jednim od najtalentiranijih skladatelja i pjevača koje je hrvatska scena ikada imala. Dvornik je bio poznat po energičnim nastupima, a hrvatskom "kralju funka" mješavina žanrova i stilova bili su zaštitni znakovi.

Njegova prerana i tragična smrt 7. septembra 2008. godine u Zagrebu ostavila je ožalošćenu cijelu regiju koja je izgubila velikog muzičara. Ipak, njegova muzika živi i dalje.

Dino Dvornik odrastao je u Splitu uz poznatog oca, glumca Borisa Dvornika, a upravo po njegovu savjetu odselio se u Zagreb, gdje je izgradio profesionalnu karijeru. S Danijelom Kuljiš pred oltar je stao 1989. godine, a godinu dana kasnije dobili su kćer Ellu, piše dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije