Edo Maajka kod Stankovića: "Vašoj djeci vrhunac zabave su cajke"

Radiosarajevo.ba
Edo Maajka kod Stankovića: "Vašoj djeci vrhunac zabave su cajke"
Foto: Screenshot / Edo Maajka
Edo Maajka gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2.

Na početku emisije Stanković je pjesmicom zaželio dobrodošlicu popularnom reperu prije nego što ga je pitao je li propao. Svoje pitanje Stanković je argumentirao brojkama s YouTubea. Naime, uporedio je 29 miliona pregleda novog singla Raste, s njegovih oko 250.000, koliko otprilike ima i pjesma Vojka Vrućine koja je izašla približno u isto vrijeme.

Edo, pravim imenom Edin Osmić, kaže kako to još uvijek nije mjerilo za propadanje, a za Rastu je rekao da je to nova vrsta balkanskog hip-hopa.

"To ti se razvilo u klubovima u Švicarskoj i to je trend koji traje već 8-10 godina", kaže Maajka te otkriva da više nije isključiv kao nekad. 

"Cure danas idu na cajke, 17-godišnjakinje, vaša djeca... Njima je vrhunac zabave otići na cajke u klubove. Da dođu, razvale se, znaju te refrene... Tako ti je to."

Otkrio je zatim i da "je bio u pušenju trave", ali i da nikad nije bio "taj tip repera". "Ja sam potekao iz punka i rocka", kaže.

Otvorio se i o depresiji.

"To ti je kad dijete vrišti jer je gladno. Možeš mu govoriti da prestane, ali neće prestati vrištati dok ga ne nahraniš. Ljudi ne pričaju o tom problemu. To je zato što je odmah stigmatiziran. Pečat mu je stavljen na čelo i taj problem se ne mijenja. Ljude je sram pričati o tome jer društvo u kojem živimo ne podnosi takve ljude. Nema razumijevanja."

Stanković ga je zatim pitao boji li se mamine sudbine, a on je kratko odgovorio da nije razmišljao o tome.

Zatim je pričao i o ekonomskim migrantima, za koje smatra da neće pronaći sreću u drugoj zemlji. "Imat će više piva u frižideru i bit će plaća na vrijeme, ali to je to", prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije