Drama na koncertu kultne rock grupe: Pjevač usred pjesme napao gitaristu

1
Radiosarajevo.ba
Drama na koncertu kultne rock grupe: Pjevač usred pjesme napao gitaristu
Foto: Prtscr / Youtube / Sve eskaliralo tučom

Nakon što je pjevač rock grupe Jane's Addiction udario svog gitaristu na njihovom posljednjem nastupu, fanovi nagađaju da bi ovo mogao biti kraj kultne grupe.

Incident se dogodio usred koncerta u Bostonu u petak 13. septembra kada je vodeći čovjek benda, Perry Farrell, iznenada eksplodirao od bijesa i udario gitaristu, Davea Navarra. Prema svjedocima, Farrell je psovao u svoj mikrofon prije nego što je, čini se, odlučio da mu je svega dosta i svoje frustracije iskalio na Navarru.

Oni koji su bili tamo su na Twitteru podijelili da su mogli vidjeti da je bijes nastao zbog posljednjih nekoliko pjesama, posebno kada su izvodili svoj hit Mountain Song. Kažu da je Farrell tada počeo vikati na Navarra, a onda je stvar postala fizička. Incident je doveo do otkazivanja ostatka koncerta.

Nešto se (opet) kuha: Tajanstvena firma kupuje trebinjskog giganta u stečaju

Nešto se (opet) kuha: Tajanstvena firma kupuje trebinjskog giganta u stečaju

Članovi ekipe su na pozornici zgrabili pjevača kako bi ga odvukli. Svjetla su se zatim prigušila... Preostali članovi ponovno su se okupili na pozornici samo nekoliko trenutaka kasnije i obožavatelji su vidjeli Navarra, bubnjara Stephena Perkinsa i basistu Erica Averyja kako se grle i pokazuju znak mira.

Ovaj napad dolazi na turneji, prvoj nakon 15 godina razdvojenosti, no sad nije sigurno da li će se ista nastaviti. Fanovi pišu: "Bio sam na koncertu. Publika je bila zaprepaštena.

Napola bijesni jer je show završio ranije, a napola uzbuđeni što smo možda vidjeli posljednji Janes A koncert ikada."

Jane's Addiction bio je jedan od prvih bendova iz pokreta alternativnog rocka ranih 1990-ih koji je pridobio pažnju glavnih medija i komercijalni uspjeh u Sjedinjenim Državama. Smatraju se jednim od najutjecajnijih izvođača alternativne muzike, a Tom Morello iz Rage Against the Machine usporedio je utjecaj benda s utjecajem Nirvane. Umjetnici na koje je Jane's Addiction utjecao uključuju Korn, The Smashing Pumpkins, Limp Bizkit, Oceansize, System of a Down...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije