"Doživjela je sve - od neimaštine do kavijara": Merlin o svom sinu i kćerki

Radiosarajevo.ba
"Doživjela je sve - od neimaštine do kavijara": Merlin o svom sinu i kćerki
Evarazdin.hr / Dino Merlin priredio spektakl u Varaždinu
Bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin rijetko govori o svojoj djeci i njihovim uspjesima, no jednom prilikom istaknuo je da kćerku Naidu ne zanimaju materijalne stvari, kao i da je prizmena i vrijedna djevojka.

Dino Merlin rijetko u medijima pominje svoju porodicu. Pjevač rijetko govori o svojoj djeci i njihovim uspjesima, no u jednom davnom intervjuu je kazao da kćerku Naidu ne zanimaju materijalne stvari, kao i da je prizmena i vrijedna djevojka.

Merlin važi i za porodičnog čovjeka, a svoju porodicu krije od očiju javnosti i čuva njihovu privatnost. U nekoliko navrata je govorio o supruzi Ameli, kćerki Naidi i sinu Hamzi.

"Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, 'kavijara i šampanjca'. Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje - šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvijek bio: 'Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući'. Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina”" kazao je svojevremeno popularni pjevač u intervjuu za hrvatsko izdanje lista Glorija.

Inače, Merlinova kćerka danas je uspješna mlada žena koja vodi sopstveni biznis, stručnjakinja je za enegleski jezik i za IT sisteme. Bila je stipendistica prestižnog Univerziteta Oxford gdje je magistrirala. Merlinov sin Hamza Dervišhalidović bio je jedan od uspješnih studenata i danas je uspješan u svom poslu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije