Balašević ostavio porodici oproštajno pismo - otkrili su šta je u njemu napisao

3
Radiosarajevo.ba
Balašević ostavio porodici oproštajno pismo - otkrili su šta je u njemu napisao
Blic / Olivera i Đorđe Balašević

Kantautor Đorđe Balašević ostavio je oproštajno pismo za svoju obitelj s uputama kako da se ponašaju nakon njegove smrti...

Smrt kantautora Đorđa Balaševića prije nepunih godinu dana rastužila je njegove fanove diljem regije, a sad je njegova kći Beba Balašević otkrila tajnu koju niko nije znao.

Gostujući u emisiji Kao sav normalan svet ispričala je kako je njen otac ostavio oproštajno pismo za obitelj. U njemu je, kaže, ostavio upute kako da se ponašaju kad njega više ne bude.

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

"Đole je na život gledao s puno humora. U jednoj rečenici te rasplače u drugoj te nasmije do suza. On je onog tamo studenog napisao nama jedno pismo, mejl. Svima nama. Bez obzira na to što smo se viđali svakog dana, družili, čuli telefonom. Mislim da je imao pretpostavku da je ovo nešto što treba ostati zapisano’, ispričala je.

Beba je ispričala da je Balašević obitelji poslao mejl u novembru (tri mjeseca prije smrti) i napomenula da su se svi strašno bojali tog mjeseca jer ga je Balašević spomenuo u svojoj pjesmi Drvena pesma.

U nastavku je opisala kako se jako uznemirila kad je saznala za to pismo i isprva ga nije željela čitati.

"Strašno me je to nerviralo. Zvučalo je kao nešto što mi treba sve da radimo kad on više ne bude tu. I ja sam mu rekla: 'Neću to čitati'. 'Ne, ne neću ja još nigdje ići, nego da imate', rekao mi je. To nije bio popis zahtjeva, jer on nije bio čovjek koji je zahtijevao. To je bilo nešto kao ona Kiplingova pjesma Ako. To nije pisano u stihu, ali to je za mene sigurno jedna od najljepših stvari koje je on ikada napisao, koja nikada neće biti objavljena, jer je to između njega i nas", ispričala je Beba.

Ipak, otkrila je šta je Đole napisao u pismu.

"U tom pismu je on, između svih ostalih stvari na koje nas upućuje, rekao i kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu, prema onom što će nas dočekati kada izmile miševi iz boce, kada počnu badavani mudrovati.

I na ovo što se događa ovih dana, jedan plotun bljuvotina na obitelj. I na to nas je pripremio. Rekli smo da nećemo citirati ni jednu njegovu rečenicu, ali i to je rekao. Kako da se odnosimo prema njegovom djelu, prema onom što će ljudi od nas tražiti. Mi samo provodimo ono što je želio čovjek koji je nama ispunio sve želje dok je bio tu. Mi sad njemu ispunjavamo želju", zaključila je.

Podsjetimo, Balaševićeva udovica, Olivera, nakon njegove smrti više puta se našla na udaru javnosti. Mnoge je razbjesnilo kad je ona izbrisala sva sjećanja na svog supruga i tako zaintrigirala cjelokupnu javnost.

Supruga pokojnog pjevača za kojim je plakao cijeli Balkan podigla je prašinu u javnosti kada je zabranila rad Balašević Tribute Banda i naredila uklanjanje svih spotova posvećenih njenom pokojnom suprugu. Olivera je čak zabranila snimku ispraćaja na novosadskom Keju, te epizodu 'Državnog posla'" u čast kantautora. Uz to, sa svog Instagram profila izbrisala je sve zajedničke fotografije s Đoletom, a u potpis nove knjige stavila je djevojačko prezime Savić.

Olivera i Đorđe imali su jednu od najljepših ljubavnih priča na ovim prostorima. Ljubavna priča koju mnogi nazivaju filmskom započela je još sedamdesetih, a ostali su zajedno sve do njegove smrti, u februaru 2021. u 68. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije