Dooce, kraljica blogova o majčinstvu: Slavna influenserica preminula u 47. godini

0
Radiosarajevo.ba
Dooce, kraljica blogova o majčinstvu: Slavna influenserica preminula u 47. godini
Foto: Instagram / Heather Armstrong

Heather Armstrong, koja je postigla veliki uspjeh početkom 2000-ih godina, dokumentirajući uspone i padove majčinstva na svojoj blogerskoj web stranici Dooce, preminula je u 47. godini.

Njen momak Pete Ashdown rekao je za AP da je njeno tijelo pronašao u utorak navečer u njihovoj kući u Utahu. Prema prvim informacijama, počinila je samoubistvo.

"Kraljica blogova o majčinstvu", kako su je zvali, često je pisala o svojoj djeci, vezama i ličnim borbama. Armstrong je na blogu detaljno opisivala napade bijesa svoje djece, svoje probleme s mentalnim zdravljem i svoje borbe s alkoholizmom i postporođajnom depresijom. 

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Na vrhuncu svoje popularnosti, Dooce je imao više od osam miliona posjetitelja mjesečno, tvrdi CNN. Bilo je to 2009. - iste godine kada je Armstrong uvrštena na Forbesov godišnji popis 30 najutjecajnijih žena u medijima.

Armstrong je početkom 2000-ih osnovala Dooce kao mjesto za razgovor o poslu, seksu i napuštanju mormonske crkve. Prema procjeni citiranoj u Wall Street Journalu, do 2009. blog je mogao generirati 40.000 USD (oko 71 hiljadu maraka) mjesečnog prihoda od plaćenog oglašavanja.

Armstrong je svoj uspjeh pretočila u snažnu prisutnost na društvenim mrežama i tri knjige, uključujući memoare iz 2009, It Sucked and then I Cried: How I Had a Baby, a Breakdown and a Much Needed Margarita.

Prema knjizi, tokom života je patila od hronične depresije i nije se liječila sve dok nije upisala fakultet.

Natpis na Instagram stranici Dooce u srijedu koji je potvrdio njezinu smrt glasio je: "Držite svoje voljene uz sebe i volite sve ostale."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije