Donna Ares: Pjevanjem se više ne mogu baviti

Radiosarajevo.ba
Donna Ares: Pjevanjem se više ne mogu baviti
Donna Ares, koja se već nekoliko godina bori protiv karcinoma, 1. januara je proslavila 40. rođendan. Nakon što se sa suprugom Džavidom Ljubovcijem preselila u Dansku, njen život se promijenio iz temelja.

Za nju je 2016, kako kaže, bila godina pobjede. 

"Čovjek može sve. Pobijedite li sebe, možete pobijediti sve. Posljednje tri godine samo su me motivirale da u budućnost krenem puna optimizma iako mi se u životu sve promijenilo - od zdravlja, jezika do budućeg novog zanimanja. Ne samo da me kompletna situacija motivira nego i inspirira", kazala je Donna Ares.

Za hrabru Bišćanku borba s karcinomom bila je, dodaje, teško iskušenje, protiv kojeg se izborila imunitetom, terapijom i jakom psihom.

"Uprkos teškom periodu, koji je iza mene, volim se sjećati svega, jer sve su to male pobjede. U Danskoj sam vidjela budućnost medicine, zahvaljujući kojoj sam danas živa. Imala sam sreće i tek sad se polako vraćam u normalne životne tokove, jer oporavak je bio zaista težak. No, sve što je bilo loše privodim kraju, spremna za nove pobjede. Osim što uskoro polažem drugi stepen danskog jezika, uspješno sam privela kraju online studij New Media Design na IT Academy u Sarajevu, spremam i malu medicinsku inovaciju, o kojoj je još rano govoriti, ali se izuzetno radujem novim projektima", otkrila je Donna Ares.

Njen interes je preusmjeren na tehnologiju.

"Osim nove knjige koju pišem, sviram i pjevam kad god to poželim. Međutim, to, nažalost, više ne može biti moje zanimanje zbog novonastale zdravstvene situacije, o kojoj javnost ništa ne zna. Moj medicinski izum doprinijet će razbijanju tabua o jednoj vrsti invaliditeta ne samo kod nas nego i u Danskoj, pa mogu reći i u svijetu", kazala je Bišćanka za Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije